Fundació Miró


RELACIÓ DE PREMIATS A L'EDICIÓ 2013GUARDONATS AMB ELS PREMIS I BEQUES PILAR JUNCOSA I SOTHEBY’S 2013

Un any més, al voltant de la festa del Pilar i en homenatge a Pilar Juncosa, la Fundació Pilar i Joan Miró lliura els seus Premis i beques Pilar Juncosa i Sotheby’s als que han destinat 31.000 euros repartits entre 1 Premi biennal i 6 beques de formació oferts. Un total de 144 participants de diferents nacionalitats han presentat els seus projectes artístics, formació i educatius: 131 espanyols, 11 italians i la resta provenen de diferents països d’Europa, sud-america i Àsia.

Amb caràcter biennal, s’ha lliurat el :

* PREMI PILAR JUNCOSA I SOTHEBY’S per a un projecte artístic d’art múltiple o seriat realitzat, tot o en part, a la Fundació Pilar i Joan Miró. Està dotat amb 20.000€ (6.000€ bruts per a l’artista i 14.000€ per a la producció de l’exposició).
Reunit el jurat del Premi Pilar Juncosa i Sotheby’s corresponent a la convocatòria de 2013 a la seu de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, constituït pels següents membres:
Elvira Cámara López (Directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Xabier Baudoin (Director d’Estudis Artístics de la Casa de Velázquez), Alexandra Schaber, (Consejera Delegada de Sotheby’s), Aina Bibiloni (Cap Departament d’Educació, Acció i Difusió cultural, Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Julio León (Tècnic de gravat i artista. Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca).

Davant dels projectes presentats i després de diverses deliberacions, decideixen adjudicar el premi a :

- MANUEL PEDRO I MIGUEL PABLO ROSADO GARCÉS. Cadis, 1971 (CONEGUTS COM MP&MP ROSADO) pel seu projecte “VEA USTED, AQUÍ ESTABA...”.

El projecte té com a punt de partida un text del jesuïta i historiador francès MICHEL DE CERTEU. El títol del projecte es converteix en un eslògan per a parlar del lloc, de les identitats invisibles del visible.

El treball artístic de Joan Miró interessa els artistes pel seu joc amb l’espai i el procés de l’escultura que comença amb l’objecte trobat. El projecte de MP&MP Rosado està vinculat als tallers d’obra gràfica de Miró, concretament als tallers de serigrafia i ceràmica. El treball inclou un múltiple de ceràmica amb diferents signes, i diferents versions de cossiols amb peu, també realitzats en ceràmica i metall.

Manuel Pedro i Miguel Pablo són dos artistes bessons nascuts el 1971 a Cadis, que a hores d’ara viuen i treballen a Sevilla. Són professors associats al Departament d’Escultura i Història de les Arts Plàstiques de la Universitat de Sevilla. Compten amb nombroses exposicions individuals i col•lectives, així com beques, ajudes, premis i ponències que avalen la seva trajectòria artística.

Amb caràcter anual, s’han lliurat les següents beques:

* BECA PILAR JUNCOSA PER A UN PROJECTE D’EDUCACIÓ ARTÍSTICA 2013
entorn de les arts visuals, que s’ha de realitzar a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. La dotació per a aquesta beca és de 4.000 € en total: 1.200 € bruts per al disseny i la concepció del projecte (que es lliurarà en el moment de la concessió de la beca) i 2.800 € per a la seva realització a la Fundació.

Reunit el jurat de la Beca Pilar Juncosa per a un Projecte d’Educació artística corresponent a la convocatòria de 2013 a la seu de la Fundació, constituït pels següents membres: Aina Bibiloni Ferrer (Cap del Departament d’Educació, Acció i Difusió Cultural), Katia Martorell Martínez (Tècnic de grau mig d’activitats didàctiques de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Sebastià Mascaró (Coordinador Dep. d’Educació del Museu Es Baluard) i Margalida Munar Munar (Pedagoga de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Palma)

Davant dels projectes presentats i després de diverses deliberacions, decideixen adjudicar el premi a :

- JAVIER RODRÍGUEZ MONTERO (Barcelona, 1978) pel seu projecte: “Constelaciones de mujeres”
El projecte pretén generar una investigació col•lectiva a partir d’un grup de dones majors i de mitjana edat. El grup investigarà per una banda les històries de dones a la ciutat de Palma i, per una altra, connectarà aquest procés amb les arts populars, els espais feministes i la presència de Pilar Juncosa com a una figura afectiva i domèstica de la Fundació Pilar i Joan Miró.

* Beca de residència, formació i experimentació a la CASA DE VELÁZQUEZ de Madrid.
Dotada amb 2.000€, per a cobrir despeses de manutenció i viatges.
La Casa de Velázquez facilitarà l’allotjament, la utilització d’uns dels seus estudis i la participació en el seu programa d’activitats durant tres mesos.

- BLANCA GIMÉNEZ CALPE (València, 1987)

* Beca de formació I experimentació a THE SLADE SCHOOL OF FINE ARTS. University College of London.
La beca té una dotació de 3.000€ per a cobrir despeses d’allotjament, manutenció i viatges, The Slade facilitarà l’ús d’un estudi i de materials artístics així com la participación en el seu programa d’activitats. S’ha concedit a:

- MAYTE ALONSO ACEBES ( Madrid, 1971)

* Beques de formació, experimentació i creació als Tallers d’Obra Gràfica de Miró.
2 beques per participar als cursos que la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca organitza anualment als tallers d’obra gràfica de Joan Miró. Cada beca està dotada amb la matrícula gratuïta a un dels cursos-taller organitzats al llarg de l’any següent, i fins a 1.000€ com a borsí de viatge, després de presentar les despeses.

Reunit el jurat de les Beques de Formació, Experimentació i Creació als Tallers d’Obra Gràfica de Miró 2013 a la seu de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, constituït pels següents membres: Elvira Cámara López (Directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Aina Bibiloni Ferrer (Cap Dept. D’Educació, Acció i Difusió Cultural de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Julio León Aguilera, (Tècnic mestre de tallers de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Xavier Baudoin (Director de Estudios Artísticos. Casa de Velázquez) i Alexandra Schaber (Consejera Delegada de Sotheby’s)
I davant el conjunt de projectes presentats en aquesta convocatòria i després de diverses deliberacions, decideixen adjudicar les 2 beques a:

- INMACULADA HERRERA LUQUE (Madrid, 1986)
- SHIRIN SALEHI (Madrid, 1982)

 
Bases convocatòria PREMIS I BEQUES 2013


 

PREMIS I BEQUES. Fullet 2013 1 1442 KB

PREMIS I BEQUES. Fullet 2013 2 2067 KB

BASES DE PARTICIPACIÓN 284 KB

BASES DE PARTICIPACIÓ 122 KB

GENERAL RULES 147 KB

Sol·licitud de partipació 2013 56 KB