Fundació Miró


EDUCACIÓSegons la UNESCO un museu és: “una institució sense finalitat de lucre, un mecanisme cultural dinàmic, evolutiu i permanentment al servei de la societat urbana i del seu desenvolupament, obert al públic de forma permanent que coordina, adquireix, conserva, investiga, dóna a conèixer i presenta, amb finalitats d’estudi, educació, reconciliació de les comunitats i esbarjo, el patrimoni material i immaterial, moble i immoble de diversos grups i el seu entorn”.

El programa educatiu té molt present aquesta definició i la importància que dóna a l’educació com una de les finalitats bàsiques del museu.

Miró desitjava que la Fundació Pilar i Joan Miró fos un canal per apropar l'art a tots els sectors ciutadans. El Departament Educatiu vol fer realitat aquest desig a través d'un programa educatiu que va dirigit a totes les persones interessades en apropar se al fet artístic. Un ventall de propostes diferenciades que atenen a la diversitat del públic que ens visita: famílies, estudiants de totes les edats, mestres i professors, públic en general..., amb activitats específiques per a cadascun d'aquests col•lectius. En totes les activitats el públic té la paraula i és per aquest motiu que les educadores de l'equip educatiu són un element primordial i en tot moment ofereixen una atenció personalitzada als diferents sectors de visitants.

Els objectius generals del departament són:

• Fomentar i difondre el coneixement artístic en tots els sectors ciutadans.
• Presentar l’art contemporani com a eina per construir significats propis a partir de l’experiència de cadascú.
• Propiciar el desenvolupament de la creativitat del públic.

Per aconseguir-ho estructura la seva oferta en tres programes ben diferenciats que atenen a la diversitat del públic que ens visita:
• programa per a centres educatius:
o Pels alumnes: visites i tallers escolars dirigits a educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior i educació universitària
o Pels professors: seminaris, cicles de conferències, material educatiu, tallers...
• programa per a adults, famílies i nins: tallers familiars, activitats lúdiques, seminaris, cursos...
• programa social: diferents visites i tallers per a col•lectius amb necessitats educatives específiques.

 
NOU BLOG D'EDUCACIÓ: EDUCAMIROAquí podreu trobar informació actualitzada del programa i activitats educatives de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca

 


Enllaços relacionats

Enllaç al blog d'Educació