Fundació Miró


NOVEMBRE I DESEMBRE: VISITES GUIADES A LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓVISITES GUIADES

A PARTIR DE L'1 D'OCTUBRE


Dimarts i dijous a les 13 h (català i castellà) Entrada + 1€

Dijous 2 de novembre no es realitzaran visites guiades.

Més informació a taquilla

 
CONFERÈNCIA I VISITA GUIADA "POSIDÒNIA"Què? Conferència a càrrec de l'artista Patricia Mato Mora que explicarà el procés creatiu i missatge de la seva obra:la instal·lació ceràmica "Posidònia"
Quan? Dimarts 6 de juny, a les 19 h
Cost: activitat gratuïta
Telèfon: 971 701 420


L'ARTISTA PATRICIA MATO MORA REALItZA UNA CONFERèNCIA i UNA VISITA GUIADA A LA INSTAL·LACIÓ CERÀMICA "POSIDÒNIA"

Demà dimarts 6 de juny, l'artista Patricia Mato Mora, guanyadora del Premi Pilar Juncosa i Sotheby's 2015, durà a terme una conferència entorn al procés creatiu i missatge de la seva obra "Posidònia", instal·lació ceràmica exposada a l'Espai Cúbic de la Fundació Pilar i Joan Miró fins a diumenge que ve, 11 de juny.

L'obra reclama la identitat marítima de la ciutat de Palma, portant l'atmosfera portuària a l'interior de l'espai on s'exposa la instal·lació. L'artista convida al visitant a endinsar-se a través d'una cadena feta de petits components ceràmics que habiten el sostre, terra i parets. Els elements ceràmics s'han treballat en una cocció sense oxigen (denominada de "reducció"), de manera que evoquin l'òxid que el mar a causa dels materials confrontats.

En paraules de Patricia Mato Mora, aquesta creació "explora la capacitat dels espais per ser vehicles de la imaginació col·lectiva". L'artista està interessada a treballar amb patrons de creixement i l'evolució de la flora i fauna marines. No obstant això, en aquesta ocasió, ha introduït interacció per part dels visitants, amb la qual cosa pretén perdre el control del resultat i entendre com l'observador experimenta i reacciona a l'obra de manera no tan diferent a com una criatura aquàtica reaccionaria a les cadenes que amarren aquests vaixells.

Imatges: Plastiques - Lewis Ronald.

 

Nota de premsa "Posidonia" 808 KB