Fundació Miró


“María (y los demás)”, l’òpera prima de Nely Regueró. Dijous, 19 octubre a les 19 hLES DONES TAMBÉ COMPTEN. LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ ACULL “MUJERES DE CINE”, VIII MOSTRA ITINERANT DE CINEMA ESPANYOL FET PER DONES.

Segona pel·lícula:

Títol: María (y los demás)
Títol VO: María (y los demás)
Any: 2016
Director: Nely Reguera
Actors: Bárbara Lennie, Pablo Derqui, Julián Villagrán, Rocío León

L'òpera primera de Nely Regueró, ‘María (i els altres)’, pel·lícula protagonitzada per l'actriu Bàrbara Lennie. Aquest film va ser l'únic seleccionat per participar en la secció Nuev@s Director@s del 64 Festival de Cinema de Sant Sebastià.

 


Enllaços relacionats

María (y los demás) - Tràiler final (HD)
ESTIU 1993 de Carla Simón avui a les 19 h / MUJERES DE CINE (Auditori Fundació)Representant d'Espanya als Premis Óscar en la categoria de millor pel.lícula de parla no anglesa.

Sinopsi de ESTIU 1993 de Carla Simón

Després que els seus pares morin de sida, Frida (interpretada per Laia Artigas), una nena de 6 anys, abandona Barcelona i es va a viure al camp amb els seus oncles i la filla d'aquests, Anna (interpretada per Paula Robles), una nena de 3 anys. Frida afrontarà el seu primer estiu amb la nova família adoptiva i el nou entorn rural al que haurà d'adaptar-se. Durant l'estiu de 1993, Frida aprendrà a acceptar la seva pena i el seu dolor i els seus pares adoptius aprendran a estimar-la com a la seva pròpia filla.

MUJERES DE CINE / NOSALTRES TAMBÉ COMPTAM

La iniciativa neix l’any 2010 amb el propòsit de dinamitzar i donar a conèixer pel•lícules espanyoles realitzades per dones. MDC pretén reivindicar el treball creatiu de directores de cinema, i fer-lo visible, com a representació de tot un grup de dones que lluiten i que es fan un lloc al món de la indústria cinematogràfica i audiovisual del nostre país.

MDC s'ha consolidat, al llarg de les seves set edicions, com una acció de referència dins el panorama cinematogràfic del cinema espanyol realitzat per dones. Una itinerància nacional i internacional que garanteix, d'una banda, la promoció del cinema realitzat per dones i, de l’altra, la participació i la reflexió activa sobre la situació de la dona en la cultura i la societat actual.

I és que, malgrat que la realització de pel•lícules a càrrec de dones només sigui del 8%, les nostres directores viuen un moment de gran reconeixement per part de festivals i crítica, una situació que confirma la bona salut, l'heterogeneïtat creativa i la projecció nacional i internacional de les nostres directores en aquests darrers anys.

Amb l'objectiu de promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona a través del cinema, MUJERES DE CINE proposa “NOSALTRES TAMBÉ COMPTAM”, una acció que compta amb el suport de l'Institut de la Dona i Per la Igualtat d'Oportunitats, i que reuneix el més significatiu de la producció cinematogràfica espanyola realitzada per dones dels darrers anys, aprofundint en la representació de la dona i la seva posició al cinema, la cultura, la societat i la història.

“NOSALTRES TAMBÉ COMPTAM” situa la dona com a relatora i com a part significativa, activa i protagonista, i s'articula a través d'una mostra cinematogràfica itinerant formada per 12 seus, repartides per tot el territori geogràfic nacional, i amb rellevants col•laboracions de festivals, filmoteques i institucions: una xarxa d'exhibició alternativa que obre espai al debat, al diàleg i a la reflexió sobre la situació de la dona en la cultura i en la societat. Un diàleg que incideix especialment en el tema de la igualtat de gènere a través del nostre patrimoni cinematogràfic i cultural.

• Què: “Mujeres de cine”
• Dies: 5, 19 i 26 d'octubre
• Hora: 19 h / entrada gratuïta
• Lloc: Auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró

5 d'octubre:

La puerta abierta de Marina Seresesky. 2016 / Espanya/ 86 min / Drama. Presentació i col·loqui:

1. Directora insular d'Igualtat, la Sra. Nina Parrón
2. Directora de la porta oberta Marina Sereseky
3. Director Fundació Pilar i Joan Va mirar Sr. Francisco Copado Carralero

19 d'octubre:

María y los demás de Nely Regueró. 2016 / Espanya / 97 min / Drama

26 d'octubre:

Estiu 1993 de Carla Simón. 2017 / Espanya / 97 min / Drama

 


ESTIU 1993, Carla Simón / MUJERES DE CINE, avui a la Fundació a les 19 h

PlaySummer 17: "La vie d'Adèle". Dijous 31 agost 21h.PlaySummer 17: Darrera pel·lícula del cicle 2017!
Tota la química (i la física) de l’amor a “LA VIE D'ADÈLE”.
Dijous, 31 d'agost 21h.


El dijous dia 31 d’agost a les 22:00h es projectarà a la Fundació la pel·lícula "La vie d’Adele" dirigida per Abdellatif Kechiche el 2013.

Aquest esdeveniment tancarà el cicle de cinema PlaySummer’17 basat en la temàtica First love (Primer amor) que ha constat de la projecció d’un total de cinc pel·lícules en versió original als jardins de la Fundació i sobre l’edifici de Moneo tots els dijous del mes d’agost. El cicle ha comptat amb la col·laboració de CineCiutat.

Els espectadors poden combinar art i cinema, amb una visita guiada a l’exposició actual Miró mai vist, que es farà prèviament a la projecció del film, de les 20H00 a les 21H00. Una altra alternativa és optar per una acomodació especial, mitjançant la possibilitat de veure-les en hamaca amb els abonaments o entrades VIP.

Programació PlaySummer’17:

03/08 Lolita (152’), Stanley Kubrick, 1962
10/08 El perro del hortelano (104’), Pilar Miró, 1996
17/08 Krámpack (91’), Cesc Gay, 2000
24/08 Moonrise Kingdom (94’), Wes Anderson, 2012
31/08 Blue Is the Warmest Color/ La vie d’Adèle (179’), Abdellatif Kechiche, 2013

Entrades:

Tarifa general 4€
Tarifa socis CineCiutat 3€
Abonament 5 sessions 15€
Abonament 5 sessions socis CineCiutat 12€
Entrada cine + visita exposició 5€
Entrada cine + visita exposición socis CineCiutat 4€
Entrada VIP: hamaca + cine + visita exposició (places limitades) 9€
Abonament VIP: hamaca + cine + visita exposició (places limitades) 32€

 PlaySummer17 "Moonrise Kingdom" de Wes Anderson (2012)Vista des dels ulls dels joves personatges, Moonrise Kingdom, ens obri una finestra al petit món dels habitants de New England Town, on els problemes familiars i la relació entre pares i fills s’entremescla amb el primer amor, innocent, infantil i tendre, que conduirà als dos enamorats a la fugida.
(VOSE)
·
·
·
Seen trough the young character's eyes, Moonrise Kingdom opens a window to the small world of the people of New England Town, where the family problems are mixted with the first love, innocent, sweet and tender, that will lead the lovers to run away.
(VOSE)

 
Krámpack, una pel·lícula de Cesc Gay. Dijous, 17 d'agost. PlaySummer'17“Krámpack", una pel•lícula de Cesc Gay sobre l’amistat i l’amor
Entrada gratuïta

La projecció es realitzarà als jardins de la Fundació. Basada en la temàtica del primer amor, també es podrà veure-la en hamaca i en combinació amb una visita guiada a l’exposició actual.


Data: 17 d’agost
20 h. Visita guiada
22 h. Projecció
Amb servei de cafeteria
Entrades: consulteu la web del’FPJM
http://miro.palmademallorca.es/

Pròximes projeccions de PlaySummer’17:

24/08 Moonrise Kingdom (94’), Wes Anderson, 2012
31/08 Blue Is the Warmest Color/La vie d’Adèle (179’), Abdellatif Kechiche,2013


 
"2 SONS OF CATALONIA: JOSEP LLUÍS SERT & JOAN MIRÓ" DE ROBERT GARDNERLa Fundació Pilar i Joan Miró acollirà l’estrena internacional del documental 2 Sons of Catalonia: Josep Lluís Sert & Joan Miró, filmat per Robert Gardner el 1977 i editat el 2013. La versió final del film s'ha projectat en una sola ocasió en el marc de l’Athens Film Festival d'Ohio el 2013 (EUA) mentre que els 23 minuts de preses descartades, que inclouen un recorregut pel Taller Sert per part de l'arquitecte, inèdits fins avui, es projectaran per primera vegada a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, en el mateix lloc on es van rodar algunes de les seves escenes.

La localització i recuperació d'aquest material inèdit és el resultat de la investigació realitzada pel Departament de Col•leccions de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca en col•laboració amb Pablo Bujosa Rodríguez, director de J.L. Sert. Un somni nòmada, documental que li permetia conèixer personalment a Gardner, tenir accés al seu arxiu i contribuir, a més, a la traducció dels diàlegs entre Miró i Sert en el film.

Sinopsi

El doble retrat de 2 Sons of Catalonia s'ha definit com un “pas de deux cinemàtic”, un passeig arquitectònic pels espais construïts per Sert per a acollir l'obra de Miró: la Fundació Joan Miró de Barcelona, el taller de l'artista a Palma de Mallorca i el Labyrinthe de la Fondation Maeght de Saint-Paul-de-Vence, a més d'altres localitzacions vinculades a Miró, com el Parc Güell o el passatge del Crèdit, interpretades a través dels ulls de l'arquitecte.

L'estructura de la pròpia narració va entrellaçant i definint la relació entre els diferents llocs i entre els dos personatges. El film estableix un paral•lelisme entre la permeabilitat i continuïtat espacial de l'obra sertiana i la narració fluïda i en una sola presa de Gardner. Així mateix, l'atenció al detall i l'estima per allò quotidià i accidental de Miró troba la seva rèplica en la mirada del director.

Aquesta doble manera d'observar es fa evident en l'escena en què Miró i Sert es troben al taller mallorquí. En contraposició a l'artifici de la filmació simultània del documental de la BBC, Miró. Theatre of Dreams, en què Miró simula pintar per a la càmera, Gardner és capaç de captar la realitat nua de l'artista enfrontat a l'obra, abstret en el procés creatiu en un moment d'aparent solitud, el “Miró mai vist”.

Fitxa tècnica

2 Sons of Catalonia: Josep Lluís Sert & Joan Miró 1977 / 2013 (ed.)
Documental 30’43” + Descarts (outtakes) 23’09”
Pel•lícula de 16mm transferida a vídeo digital

Documental cortesia de Documentary Educational Resources (DER)
Outtakes cortesia de DER i The Robert Gardner Collection - Harvard Film Archive

Una producció de
Studio7Arts
Una coproducció de
The Graham Foundation for Advanced Studies in the Fine Arts

Equip tècnic

Direcció
Robert Gardner (1925-2014)

So
Richard Rogers

Edició
Robert Gardner en col•laboració amb Rebecca Meyers

Producció de so
Ernst Karel

Traducció
Pablo Bujosa Rodríguez i Véréna Paravel

Masterització digital
Modulus Studios

Edició i color en línia
Francis McDonnell

Agraïments
Pablo Bujosa Rodríguez
Adele Pressman
Liz Coffey - Harvard Film Archive
James Pike – The Graham Foundation
Alice Apley, Alijah Marie Case, Frank Aveni and Nic Brynolfson – DER

Rodat a
Palma de Mallorca, Ibiza, Barcelona, Saint-Paul-de-Vence

Copyright 2013 © Studio7Arts

 


PREMIÈRE DE "2 SONS OF CATALONIA: JOSEP LLUÍS SERT & JOAN MIRÓ" DE ROBERT GARDNER 1024 KBPLAYSUMMER'17: NITS DE CINE A LA FUNDACIÓ. NOU CICLE DE CINEMA EN V.O.SPlaySummer’17: Nits de cine a la Fundació Pilar i Joan Miró

Nou cicle de cinema basat en la temàtica “First love” (“Primer amor”). La programació inclou 5 pel•lícules en VOS que es projectaran als jardins de la Fundació i sobre l’edifici de Moneo tots els dijous des del 3 fins al 31 d’agost a les 22 h.

La Fundació Pilar i Joan Miró planteja el seu segon cicle de cinema a la fresca les nits dels dijous d’agost. Una oportunitat per a gaudir dels jardins i d’una selecció de cinema de diferents èpoques, basada en la temàtica ja engegada l’any 2016: l’amor.

Els espectadors poden combinar art i cinema, amb una visita guiada a l’exposició actual “Miró mai vist”, que es farà prèviament a la projecció del film, de les 20 a les 21 h. Una altra alternativa és optar per una acomodació especial, mitjançant la possibilitat de veure-les en hamaca amb els abonaments o entrades VIP.

Aquesta activitat és el resultat d’un conveni de col•laboració entre la Fundació Pilar i Joan Miró i CineCiutat.

Programació PlaySummer’17:

03/08 Lolita (152’), Stanley Kubrick, 1962
10/08 El perro del hortelano (104’), Pilar Miró, 1996
17/08 Krámpack (91’), Cesc Gay, 2000
24/08 Moonrise Kingdom (94’), Wes Anderson, 2012
31/08 Blue Is the Warmest Color/ La vie d’Adèle (179’), Abdellatif Kechiche, 2013

Entrades:

Tarifa general 4€
Tarifa socis CineCiutat 3€
Abonament 5 sessions 15€
Abonament 5 sessions socis CineCiutat 12€
Entrada cine + visita exposició 5€
Entrada cine + visita exposición socis CineCiutat 4€
Entrada VIP: hamaca + cine + visita exposició (places limitades) 9€
Abonament VIP: hamaca + cine + visita exposició (places limitades) 32€ 


PLAYSUMMER'17: NITS DE CINE A LA FUNDACIÓ. NOU CICLE DE CINEMA EN V.O.S 3149 KBCICLE DOCUMENTAL INÈDIT: POSTCARDS & MEMORIES. JOSEP PLANAS I MONTANYÀ I 2 SONS OF CATALONIA: JOSEP LLUÍS SERT & JOAN MIRÓPostcards & Memories. Josep Planas i Montanyà (2017)
Cesc Mulet i Pablo Bujosa Rodríguez. La Perifèrica i Alè Produccions
Dimecres 21 de juny. 20 h
Auditori de la Fundació (99 persones)
Gratuït

2 Sons of Catalonia: Josep Lluís Sert & Joan Miró(1977/ 2013 ed.)
Robert Gardner. Studio7Art
Dijous 27 de juliol. 21 h.
Pati Taller Sert (90 persones)
Gratuït


Els documentals s’inclouen dins la programació de commemoració del 25è aniversari de la institució i suposen dues estrenes a nivell internacional

La relació personal entre Joan Miró, el fotògraf Josep Planas i Montanyà i l’arquitecte Josep Lluís Sert varen ser notòries pels fruits que varen donar. El fotògraf va ser un dels testimonis fotogràfics de l’artista i Joan Miró va dedicar-li una obra pictòrica, que s’exposarà a la nova mostra “Miró mai vist”. Amb l’arquitecte Sert es van conèixer a principi dels anys 30 i des de llavors van teixir vincles personals i professionals, consolidats per les seves inquietuds comunes, en especial per la seva voluntat d’integrar art i arquitectura. De fet, tant el Taller Sert de la fundació mallorquina com la seu de la Fundació Miró de Barcelona van ser projectats per Sert.

Postcards & Memories. Josep Planas i Montanyà (2017)

SINOPSI

La vida de Josep Planas és una vida marcada per la utopia turística. És també la vida d'un atleta accidental, la d'un empresari que ensopega amb l'èxit de manera casual, la d'un home que descobreix la poesia a través de la imatge. Josep Planas i Montanyà és, entre moltes altres coses, un fotògraf i un col·leccionista compulsiu. És també el fundador de Casa Planas. Als arxius de Casa Planas, hi descansa una part important de la història del turisme a Espanya.

En realitat, seria molt atrevit dir que Josep Planas va ser l'inventor de la postal. Sí que va ser, no obstant això, el primer a entendre que la seva elaboració havia de realitzar-se des d'una perspectiva industrial. Planas va obrir la seva primera tenda el 1947 i va tancar l'última el 2002. Després de gairebé sis dècades d'activitat ininterrompuda, el seu arxiu dormita ara al costat de les ruïnes del vell cinema Lumière.

Al magatzem de Sant Ferran, hi ha la seva vida sencera: la passió pel mar, el descobriment del souvenir, un vesprejar amb quaranta anys d'història, un helicòpter, una corresponsalia, la de Televisió Espanyola, i els vestigis de vint-i-dos establiments dedicats a conrear una fantasia col·lectiva: la del turisme com a forma d'evasió.

Postcards & Memories podria ser un documental sobre Josep Planas. De fet ho és, però també és un documental sobre la memòria, sobre el turisme, sobre la nostàlgia, sobre la misèria i l'hedonisme, sobre l'oci i la diversió, sobre l'amor i el paisatge. És un documental sobre l'inqüestionable poder de la imatge i sobre la comercialització dels records, però també és un homenatge a una illa que ja no existeix.

2 Sons of Catalonia: Josep Lluís Sert & Joan Miró (1977/ 2013 ed.)

SINOPSI

Estrena internacional del documental de Robert Gardner filmat el 1977 i editat el 2013. La versió final del film s'ha projectat en una sola ocasió en el marc del Athens Film Festival d'Ohio el 2013 (EUA) mentre que els 23 minuts de preses descartades, que inclouen un recorregut pel Taller Sert per part de l'arquitecte, han romàs inèdites fins avui i es projectaran per primera vegada a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, en el mateix lloc on es van rodar algunes de les seves escenes.

La localització i recuperació d'aquest material inèdit és el resultat de la investigació realitzada pel Departament de Col·leccions de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca en col·laboració amb Pablo Bujosa Rodríguez, director de J.L.Sert. Un somni nòmada, documental que li permetria conèixer personalment a Gardner, tenir accés al seu arxiu i contribuir, a més, a la traducció dels diàlegs entre Miró i Sert en el film.

El doble retrat de 2 Sons of Catalonia s'ha definit com un “pas de deux cinemàtic”, un passeig arquitectònic pels espais construïts per Sert per a acollir l'obra de Miró: la Fundació Joan Miró de Barcelona, el taller de l'artista a Palma de Mallorca i el Labyrinthe de la Fondation Maeght de Saint-Paul-de-Venç, a més d'altres localitzacions vinculades a Miró, com el parc Güell o el passatge del Crèdit, interpretades a través dels ulls de l'arquitecte.

L'estructura de la pròpia narració va entrellaçant i definint la relació entre els diferents llocs i entre els dos personatges. El film estableix un paral·lelisme entre la permeabilitat i continuïtat espacial de l'obra sertiana i la narració fluïda i en una sola presa de Gardner. Així mateix, l'atenció al detall i l'estima per allò quotidià i accidental de Miró troba la seva rèplica en la mirada del director.

Aquesta doble manera d'observar es fa evident en l'escena en què Miró i Sert es troben al taller mallorquí. En contraposició a l'artifici de la filmació simultània del documental de la BBC, Miró. Theatre of Dreams, en què Miró simula pintar per a la càmera, Gardner és capaç de captar la realitat nua de l'artista enfrontat a l'obra, abstret en el procés creatiu en un moment d'aparent solitud, el “Miró mai vist”.

 

Tràiler en catalàTráiler en castellano

CONVOCATÒRIA OBERTA DE SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ EN EL V FESTIVAL DE VIDEODANSA DE PALMAEsdeveniment: V Festival de Videodansa de Palma
Data límit presentació: divendres 30 juny
Contacte: info@palma-videodanza.com
Organitza: Ágota Harmati
Festival i projeccions: 29 i 30 de setembre a la Fundació Pilar i Joan Miró
Més informació:
www.facebook.com/FestivaldePalma/


REQUISITS DE SOL·LICITUD

Els participants hauran d’enviar per correu electrònic:

- Nom, llinatges, telèfon i correu electrònic del sol·licitant.
- Vídeo des de la plataforma Vimeo.
- Una descripció i explicació del vídeo.
- Informació tècnica: durada, any de producció, direcció, coreografia, fotografia, nom dels ballarins, producció, coproducció, distribució, música.
- Declaració d’acceptació de les condicions de participació.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

El sol·licitant haurà de declarar formalment que és l’autor de l’obra que presenta o que poseeix els drets de la mateixa.

El sol·licitant donarà permís al Festival de Videodansa de Palma per tal que pugui reproduir l’obra presentada en qualsevol format, tradicional o digital, sense cap cost i amb la finalitat de preservar-la de qualsevol modificació/mal i que sigui adequat al moment de la seva exhibició.

El sol·licitant donarà permís al Festival de Videodansa de Palma per tal que utilitzi l’obra sense cap cost de cara a projectar-la i difondre-la sense ànim de lucre, i per altres usos relacionats amb la creació d’una base de dades i consulta d’arxiu. Els drets morals i econòmics de l’obra seran exclusivament propietat de l’autor.

La recepció dels arxius de videodansa impliquen l’acceptació incondicional d’aquestes condicions. En els casos no prevists, la decisió final la prendrà la direcció del festival.

La data límit per presentar propostes i participar serà el 30 de juny de 2017.

Les sol·licituds i consultes s’han d’enviar a: Ágota Harmati info@palma-videodanza.com

 
PLAYART’17: CICLE DE CINEMA SOBRE ART A LA FUNDACIÓQuan? Dijous a les 19 h. 9/03, 23/03, 6/04, 20/04, 4/05, 18/05.
Entrada: reserves anticipades a CineCiutat i/o reserva i compra d'entrades abans de cada projecció a la Fundació Pilar i Joan Miró.
Preu: general 4€ / reduïda 3€ (Socis CineCiutat). 4 i 18 de maig (entrada gratuïta).
V.O.S

La Fundació Pilar i Joan Miró, posa en marxa un nou cicle de cinema: PLAYART’17. La programació inclou 6 sessions amb temàtica artística, que tindran lloc alguns dijous de març, abril i maig a les 19h a l’auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró. Es tracta d’un cicle únic i diferent que oferirà algunes sessions amb col•loqui previ de la mà d’un director de cinema i/o algun especialista en art.

Aquesta activitat és fruit d’un conveni de col•laboració entre la Fundació, l’Ajuntament de Palma i la Mallorca Film Commission.

PROGRAMACIÓ PLAYART’17

Data Film / Director / Any
9/3/2017 The salt of the earth. D.Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders, 2014.
23/3/2017 Nightwatching.
Peter Greenaway. 2007
6/4/2017 Exit through the gift shop. Bansky. 2010
20/4/2017 Cave of forgotten dreams.
Werner Herzog. 2010
4/5/2017 Le Tableau.
Jean-François Laguionie. 2012
18/5/2017 National Gallery.
Frederick Wiseman. 2014

 
FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE D’AUTOR – FILMS INFEST 2016Gala d’entrega de premis: 28 de gener a les 20 h (Aforament complet)
Roda de premsa: 30 de gener a les 12 h

Fundació Pilar i Joan Miró. Saridakis, 29
Director del festival: Antoni Caimari
Més informació: filmsinfest@gmail.com

Palma, 26 de gener de 2017. La primera edició del Festival de Cine d’Autor Films Infest s’estrena a Palma amb l’objectiu de difondre premiar treballs artístics destacats. El certamen, al qual s’han presentat 120 títols, premiarà 14 llargmetratges. Organitzat per la productora Screen Art Films i dirigit pel cineasta mallorquí Antoni Caimari, dins de la seva programació contempla projeccions a diferents indrets, i una Gala d’entrega de premis a la Fundació Pilar i Joan Miró, el dissabte 28 a les 20 h.

El dilluns 30 a les 12 h es farà una roda de premsa a la Fundació per presentar els resultats del festival i les pel•lícules guanyadores. Es prega confirmació dels mitjans en el següent mail: filmsinfest@gmail.com.

El Films Infest comptarà amb la presència de Claudia Cardinale, que rebrà un premi d’homenatge a la seva carrera i participarà en un col•loqui el dilluns 30 a la Fundació Pilar i Joan Miró. La veterana actriu signarà, a més, un manifest en defensa del cinema d’autor, que aquest festival vol promoure.

 


Diario de Mallorca_20170125 303 KB

Última Hora_20170125 206 KB

Mallorca Magazin_20170126 894 KB

Mallorca Zeitung_20170126 868 KB

Última Hora_20170127 1062 KBIV FESTIVAL DE VIDEODANSA DE PALMA 2016 A LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓProjeccions: 7 i 8 d’octubre a les 18 h (Gratuït)
Taller: 1 i 2 d’octubre d’11 a 14 h (75€, places limitades)

Fundació Pilar i Joan Miró. Saridakis, 29
Directora artística: Ágota Harmati
Entrada gratuïta al festival
Cost taller: 75 € / persona – 6 hores
Inscripcions: surmontenegro@gmail.com/ 663 580 872 Elsa

A la quarta edició del Festival de Vídeodansa es presentaran més de 20 curtmetratges internacionals en dos dies. Obres de reconeguts directors, coreògrafs, ballarins i també de nous talents, dirigits tant al públic expert, com a aquelles persones alienes al gènere, però que mostren interès per ell.

El festival explora el gènere "screendance", una forma híbrida entre la dansa i el cinema, on la càmera forma part de la coreografia, no simplement realitza una funció testimonial. La simbiosi entre la dansa, la imatge i les tecnologies d’animació, permet noves estructures temporals i d’espai, on el moviment no és controlat exclusivament pels ballarins.

En el programa del festival s’inclou un taller pràctic de sis hores que abordarà les possibilitats creatives en la realització d’obres artístiques en diferents gèneres, tant en la dansa como en la performance. S’explotaran els recursos que ofereix la tecnologia, a nivell d’imatge i vídeo, per a la creació de projectes de petit i gran format, individuals o col•lectius.

El Festival de Videodansa de Palma coopera amb el Screen Dance Festival de Suècia, on els vídeos seran projectats l’any 2017.