Fundació Miró


FICAE Nòmada torna a les Illes i per primera vegada compta amb la col·laboració de la FundacióEls hospitals públics de Mallorca, la Fundació Pilar i Joan Miró i Es Baluard acullen el Festival FICAE Nòmada 2017

El Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties (FICAE) Nòmada torna a les Illes Balears del 5 al 15 de desembre sota el títol: "La malaltia i les seves pèrdues: mirades cinematogràfiques".

L'objectiu de FICAE és fomentar la sensibilització i consciència social sobre la malaltia com a procés de vida, ajudant a la desestigmatització, que moltes malalties segueixen suportant. A més d'estimular la creació artística a través del llenguatge audiovisual i així transmetre coneixement sobre les malalties.

programa

El FICAE [NOMADA] s'obre amb una projecció de videoart al museu Es Baluard el 5 de desembre a les 19 hores presentat per la psicòloga Sonia Just, directora de FICAE [NOMADA] a les Illes Balears i de EPSAL. El Festival es tancarà dia 15 de desembre a la Fundació Pilar i Joan Miró a les 18 hores. Serà el moment per a les conclusions del Festival i la projecció del filme “Amour” de M. Haneke (2012)
Durant les jornades en els hospitals es crearan espais de debat i reflexió abordant la temàtica de la malaltia i les seves pèrdues associades des de múltiples perspectives: la pèrdua de drets derivada de la malaltia; la pèrdua de la identitat i la biografia; la gran pèrdua, mort i cures pal•liatives; i una taula sobre la possibilitat d'aprenentatge després de les pèrdues de la malaltia.

Els curtmetratges es projectaran a la sala d'actes de cada hospital començant el dilluns 11 de desembre a l'Hospital Comarcal d'Inca on es debatrà sobre 'La malaltia i la resiliència: aprendre de les pèrdues. El dimarts 12 de desembre a l'Hospital de Manacor 'La pèrdua de la identitat i de la biografia ". El dimecres 13 a l'Hospital Son Llàtzer "La pèrdua de drets derivada de la malaltia". Dijous 14 a l'Hospital Universitari Son Espases es debatrà sobre 'Afrontar la pèrdua', i l'últim dia del FICAE (NÒMADA) hi haurà dues sessions: la primera a les 9:30 hores a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears "Exposició i debat: la malaltia i les seves pèrdues" dirigida a la comunitat universitària, i que comptarà amb la presència d'Aina Calvo Sastre i Miquel Àngel Lladó Ribas, així com amb els directors del FICAE, Pepe Miralles i Ricard Mamblona. La segona sessió serà
FICAE [Nòmada] és una proposta derivada del festival inicial que té per objectiu portar a altres llocs i altres públics els curtmetratges presentats en cada edició, amb la finalitat d'establir discussions a partir dels mateixos que ens ajudin a entendre els processos relacionats amb la vida i les malalties, vinculant centres d'art, associacions de pacients, agents sanitaris i cineastes.

 

Enllaços relacionats

FICAE Nòmada torna a les illes i per primera vegada compta amb la col·laboració de la Fundació


FICAE Nòmada / Programa d'activitats 277 KB

Presentació FICAE Nòmada 2017 247 KB