Fundació Miró


nähdä / kuulla - Videoperformance art sonor independent de FinlàndiaVIDEO/VIDEO PERFORMANCE
ART SONOR INDEPENDENT DE FINLÀNDIA


Presentacions: 16, 17 i 18 de Setembre de 2014
Projeccions: fins al 19 d'Octubre de 2014

Aquese cicle de presentacions de vídeo art, vídeo performance i art sonor té per objectiu donar a conèixer el ric panorama de la creació artística independent a Finlàndia a través d'una selecció d'obres oferida prr dues plataformes de Helsinki.

MUU
www.muu.fi
L'associació d'artistes MUU representa i promou a artistes professionals que treballen en una àmplia gamma de disciplines a l'àmbit dels mitjans de comunicació i les arts experimentals. Compta amb més de 550 artistes membres. MUU treballa en xarxa entre diferents organitzacions, festivals i escoles per a reunir a professionals innovadors de totes les branques de les arts visuals i nous mitjans. Entre els festivals i events importants que organitza MUU cal destacar Amorph! Festival Internacional d'Art d'Acció, que s'organitza des de mitjans dels 90. MUU també edita cada any una col·lecció de vídeo art (MUU Video), art sonor (MUU for Ears) i vídeo performance (Performance Voyage).

FixC-ARTIST COOPERATIVE
www.fixc.fi
Amb seu a Helsinki, FixC és una coperativa d'artistes independent, fundada l'abril de 2007 per a generar, distribuir i promoure el vídeo art, l'art de nous mitjans i el cinema experimental, i per a produir exposicions comissariades itinerants, programar projeccions, accions específiques per a espais i xerrades amb els artistes. FixC manté la col·lecció d'art electrònic finès VILKE, Northern Video Art Network NOVA i realitza l'International Teletext Art Festival (ITAF). FixC té un espai a Helsinki: FISH Helsinki que està situat a l'actiu districte de Kallio.

LENKKI
LENKKI és una antologia d'arxius històrics de vídeo, que es combinen en directe amb tres projectors de cinema, a la vegada que escoltam també una barreja sonora. Són els seus realitzadors els components de NOVA: Seppo Renvall, Juha van Ingen i Jarkko Räsänen. LENKKI té una durada de 20 minuts, en format Super 8mm amb banda sonora en directe. Parteixen de material trobat de cinema etnològic de la vida natural a Finlàndia, projectat i ajustat per Seppo Renvall i Juha van Ingen. La banda sonora, composta per Jarkko Räsäsnen, combina sons originals dels films amb gravacions en la natura d'elements suggerits per les imatges.

Coordinador del cicle: Marcos Vidal Font

PROGRAMA
PROGRAMA

Dimarts 16 setembre, 20 h
Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca
Presentació de FixC-artists cooperative
Juha van Ingen i Marcos Vidal Font
Auditori

17 de setembre – 19 d'octubre
Selecció de vídeos de FixC-artists cooperative
Hall

16 de setembre – 19 d'octubre
MUU for Ears, instal·lació d'art sonor
Hall

Dimecres 17 setembre, 20:30 h
Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma

Presentació de MUU
Timo Soppela i Pau Waelder
Auditori, Es Baluard

17 setembre – 19 octubre
Projecció de vídeos de la selecció de MUU
Observatori, Es Baluard

Dijous 18 setembre, 18 h
CAC Ses Voltes

Taula rodona
“Com sobreviu un vídeoartista a Finlàndia”
Temes de producció (finançament i difusió) Como es genera una plataforma que ajuda a produir i donar difusió al vídeo art.

Projecció de Performance Voyage
compilació de vídeo performance de Muu.

Lennki, projecció en directe de vídeo i música
Seppo Renvall, Juha van Ingen i Jarkko Räsänen.

ENTRADA LLIURE
AFORAMENT LIMITAT

 


Fulletó del cicle 506 KB