Fundació Miró


El Museu de Mallorca i la Fundació Pilar i Joan Miró presenten l’exposició “De Museu a Museu”.Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que enguany es celebra sota el lema “Museus per a l’harmonia social”, avui s’ha presentat als mitjans les activitats programades per a commemorar aquesta jornada.

L’acte ha estat conduït per Pere Joan Martorell, Director General de Cultura del Govern Balear, Joana Maria Palou, Directora del Museu de Mallorca i Jaume Reus, Tècnic de Comunicació de la Fundació.

“De Museu a Museu” és una experiència de descontextualització d’obres històriques del Museu de Mallorca situant-les a cada un dels tres edificis que formen la Fundació Pilar i Joan Miró.

- Taller Sert: caixa de plom de l’època romana
- Son Boter: grafits del segle XIV
- Edifici Moneo: ceràmiques pretalaiòtiques

La mostra recull un total de 21 peces que han estat elegides amb un criteri específic. Per una banda, què el visitant s’interrogui sobre el fet de trobar-se davant una obra històrica dins un context d’art contemporani. I, per una altra, com l’art antic es fusiona amb l’univers artístic de Joan Miró.

Aquesta experiència de descontextualització ja s’ha duit a terme a altres museus del món. Al respecte, Joana Maria Palou ha destacat que el patrimoni dels museus és un i que es fa necessària la col·laboració entre les diferents entitats culturals que el gestionen per poder fer-lo arribar al públic.

Finalment, assenyalar que demà la Fundació Pilar i Joan Miró celebrarà una jornada de portes obertes i oferirà una parada de catàlegs editats per l’entitat a preus simbòlics per donar l’oportunitat al visitant de proveir-se dels llibres que siguin del seu interès.