Fundació Miró


l'ARTISTA CONCHA VIDAL ACTUA I IMPARTEIX UN TALLER D'APROXIMACIÓ A LA PERFORMANCEAPROXIMACIÓ A la PERFORMANCE; EL COS POÈTIC

1)DESCRIPCIÓ: el taller se centrarà a trobar maneres de connectar amb el cos, d'alliberar-ho i convertir-ho en un instrument plàstic per poder donar expressivitat a una acció poètica determinada, per endinsar-se en les entranyes mateixes de la metàfora com a espai de subversió i llibertat.

L'objectiu és oferir a l'alumne eines per crear la seva pròpia performance.
Aquest taller recupera l'essència dels orígens de la performance dels anys 60’.
Màxim:20 persones.
Dies: 13 i 14 d'Octubre. De 14 a 18hs i de 10 a 11’30 i de 15 a 18hs.
Preu: Inscripció : 60 Euros.

2)CONTINGUTS:
a) Treballarem amb dos llibres; ”El sagrat i el profà “de Mircea Eliade i “Sobre el miedo” de Krishnamurti. Aprofundirem en el concepte de ritual, i prendrem com a punt de partida la por transformant-ho a través de la performance.
Què succeeix quan l'actor es converteix en performer?.

En la performance gens és fix, tot està en contínua transformació, de la mateixa manera que la performance no té domicili fix no té tampoc ni teoria ,ni tècnica ni pràctica fixa. És l'obra oberta per excel·lència. Els elements fonamentals a partir dels quals treballarem seran els conceptes de presència, temps i l'espai. Crear imatges i accionar-les. Convertir la imatge o escultura en una acció performàtica . Quin tipus de text es desprèn d'aquesta imatge, d'aquesta acció poètica. En definitiva, tractarem d'entendre a través de la praxi, que la performance no és una simple il·lustració d'un significat qualsevol. Que la seva intenció no és a dir, sinó fer sentir. Que refusa tot discurs. En el taller es posarà l'accent en la relació del cos amb l'espai-temps i viceversa. El cos com a extensió de l'espai i l'espai com a prolongació del cos.

 

L'ARTISTA CONCHA VIDAL ACTUA I IMPARTEIX UN TALLER DE APROXIMACIÓ A LA PERFORMANCE 811 KB