Fundació Miró


ESTIU 1993 de Carla Simón avui a les 19 h / MUJERES DE CINE (Auditori Fundació)Representant d'Espanya als Premis Óscar en la categoria de millor pel.lícula de parla no anglesa.

Sinopsi de ESTIU 1993 de Carla Simón

Després que els seus pares morin de sida, Frida (interpretada per Laia Artigas), una nena de 6 anys, abandona Barcelona i es va a viure al camp amb els seus oncles i la filla d'aquests, Anna (interpretada per Paula Robles), una nena de 3 anys. Frida afrontarà el seu primer estiu amb la nova família adoptiva i el nou entorn rural al que haurà d'adaptar-se. Durant l'estiu de 1993, Frida aprendrà a acceptar la seva pena i el seu dolor i els seus pares adoptius aprendran a estimar-la com a la seva pròpia filla.

MUJERES DE CINE / NOSALTRES TAMBÉ COMPTAM

La iniciativa neix l’any 2010 amb el propòsit de dinamitzar i donar a conèixer pel•lícules espanyoles realitzades per dones. MDC pretén reivindicar el treball creatiu de directores de cinema, i fer-lo visible, com a representació de tot un grup de dones que lluiten i que es fan un lloc al món de la indústria cinematogràfica i audiovisual del nostre país.

MDC s'ha consolidat, al llarg de les seves set edicions, com una acció de referència dins el panorama cinematogràfic del cinema espanyol realitzat per dones. Una itinerància nacional i internacional que garanteix, d'una banda, la promoció del cinema realitzat per dones i, de l’altra, la participació i la reflexió activa sobre la situació de la dona en la cultura i la societat actual.

I és que, malgrat que la realització de pel•lícules a càrrec de dones només sigui del 8%, les nostres directores viuen un moment de gran reconeixement per part de festivals i crítica, una situació que confirma la bona salut, l'heterogeneïtat creativa i la projecció nacional i internacional de les nostres directores en aquests darrers anys.

Amb l'objectiu de promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona a través del cinema, MUJERES DE CINE proposa “NOSALTRES TAMBÉ COMPTAM”, una acció que compta amb el suport de l'Institut de la Dona i Per la Igualtat d'Oportunitats, i que reuneix el més significatiu de la producció cinematogràfica espanyola realitzada per dones dels darrers anys, aprofundint en la representació de la dona i la seva posició al cinema, la cultura, la societat i la història.

“NOSALTRES TAMBÉ COMPTAM” situa la dona com a relatora i com a part significativa, activa i protagonista, i s'articula a través d'una mostra cinematogràfica itinerant formada per 12 seus, repartides per tot el territori geogràfic nacional, i amb rellevants col•laboracions de festivals, filmoteques i institucions: una xarxa d'exhibició alternativa que obre espai al debat, al diàleg i a la reflexió sobre la situació de la dona en la cultura i en la societat. Un diàleg que incideix especialment en el tema de la igualtat de gènere a través del nostre patrimoni cinematogràfic i cultural.

• Què: “Mujeres de cine”
• Dies: 5, 19 i 26 d'octubre
• Hora: 19 h / entrada gratuïta
• Lloc: Auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró

5 d'octubre:

La puerta abierta de Marina Seresesky. 2016 / Espanya/ 86 min / Drama. Presentació i col·loqui:

1. Directora insular d'Igualtat, la Sra. Nina Parrón
2. Directora de la porta oberta Marina Sereseky
3. Director Fundació Pilar i Joan Va mirar Sr. Francisco Copado Carralero

19 d'octubre:

María y los demás de Nely Regueró. 2016 / Espanya / 97 min / Drama

26 d'octubre:

Estiu 1993 de Carla Simón. 2017 / Espanya / 97 min / Drama

 


ESTIU 1993, Carla Simón / MUJERES DE CINE, avui a la Fundació a les 19 h