Fundació Miró


LA DANSA I EL VÍDEO. Taller - seminari 29 i 30 setembre“LA DANSA I EL VÍDEO”
El diàleg entre ambdues disciplines, una aproximació a la videodansa

Impartit per: Belén Iniesta i Alicia Cabrero (Companyia de creació de caràcter multidisciplinari)


En aquest seminari s’analitzarà com el llenguatge corporal pot adoptar el llenguatge audiovisual per a compondre i expressar dins la pantalla i crear des de la fragmentació una unitat.

S’aprofundirà en la idea que la videodansa no només es refereix a les coreografies que han estat pensades per a la càmera, sinó que pot ser entesa com una forma de coreografiar a través de la mateixa mediació audiovisual, ja que la dansa no es construeix aquí només pel moviment del cos sinó que les possibilitats tècniques i narratives del “món audiovisual” habiliten noves formes de crear i pensar la dansa.

Si parlam de creadors del món de la dansa i creadors del món audiovisual, tant d’un costat com de l’altre moltes vegades es desconeix com s’exerceix el treball de l’altre; és a dir, els artistes audiovisuals no “produeixen” la Dansa i els coreògrafs no prenen part en la captura del moviment o del procés de postproducció. Per això aquest seminari està enfocat a donar eines i facilitar el treball entre els professionals de diferents disciplines a l’hora de crear una peça de videodansa i fomentar la pràctica artística des de la concepció col•lectiva.

Ponents: Alicia Cabrero i Belén Iniesta (juntes formen una companyia de creació de caràcter multidisciplinari on desenvolupen projectes artístics i laboratoris d’entrenament en videodansa).

Dirigit a creadors i professionals d’àrees artístiques del moviment com arts visuals, dansa, teatre físic del moviment, incloent-hi qualsevol gènere i estil que estiguin interessats a investigar les diferents formes de crear en la relació cos-càmera dins aquest espai de reflexió en el marc del “V FESTIVAL DE VIDEODANSA” de Palma.


Dates: 29 i 30 de setembre
Horari: divendres 17 h a 19,30 h i dissabte 17 h a 18’30 h
Preu: 40€
Reservar plaça o demanar informació a seminariosvideodanza@gmail.com