Fundació Miró


PRESENTACIÓ EXCLUSIVA DEL LLIBRE "MIRÓ & MUSIC", DE JOAN PUNYET MIRÓQuan? 30 de juny 2017, 21 h
On? Jardins de la Fundació Pilar i Joan Miró
Ponents:
Sr. Francisco Copado, Director Fundació Pilar i Joan Miró
Sr. José María Lasalle, Polític i escriptor
Sr. Joan Punyet Miró, autor del llibre

Música i càtering
Activitat gratuïta


La relació que Miró va mantenir amb la música només és comparable amb la que va mantenir amb la poesia.

Joan Punyet Miró presenta en exclusiva el llibre “Miró & Music”, una publicació que explora aquesta àrea poc divulgada i que ha significat més de 20 anys d'investigació.

En el llibre, inèdit pel seu contingut, es presenta la relació de Miró amb diferents compositors i músics com Pierre Boulez, Varèse, Duke Ellington, John Cage, Raimon o la mallorquina Maria del Mar Bonet.
Es tracta d'un treball que el mateix Punyet, reconeix que segur interessarà tant a músics com a experts en l'obra mironiana.

Joan Miró tractava les obres musicals com si fossin obres d'art en si mateixes. Tenia tots els seus discos arxivats i catalogats amb una pulcritud i un ordre gairebé sagrat, litúrgic, fins i tot. Així és com Joan Punyet Miró va començar a investigar sobre l'amor del seu avi cap a la música.

El llibre és un llarg recorregut que abasta des dels primers temps de l’artista a Barcelona, quan la música va representar un paper central de la seva formació artística, passant per París, on Miró va establir una estreta relació amb alguns dels compositors més destacats del seu temps, fins a Palma de Mallorca, on va reunir la que és sens dubte una col·lecció de discos summament eclèctica.