Fundació Miró


L’ESCULTURA MATERNITÉ DE JOAN MIRÓ, LLUIRÀ A L’ESTAND QUE BALEARS HA INSTAL•LAT A L’ITB DE BERLÍNAmb motiu del seu 25è aniversari, la Fundació Pilar i Joan Miró ha estat enguany la convidada d’honor del Govern Balear a la Fira Internacional de Turisme de Berlín (ITB, del 8 al 12 de març).
Fins allà precisament i per commemorar aquesta efemèride ha viatjat l’obra Maternité. Una escultura de bronze de 1973 que simbolitza el ventre matern i és una clara evocació de la dona en el seu sentit més ampli, el de la seva capacitat de donar vida, de procrear. De fet, l’obra de Miró, evoca contínuament la figura femenina.

Avui la Fundació Miró és un dels principals atractius culturals i turístics de Palma i així s’ha presentat a l’ITB, una de les fires turístiques més importants de l’any. Compta amb una col•lecció integrada per prop de 7.000 obres, entre pintura, escultura, dibuixos, objectes dels tallers, maquetes i obra gràfica, a més d’un fons documental compost per més de 18.000 arxius.

A l’edifici Son Boter de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, un dels espais creatius més proclius de l’artista català, el visitant pot gaudir dels esbossos i dibuixos en forma de grafit a les parets del que més tard esdevingué l’escultura que aquests dies és a Berlín.

La celebració del seu 25è Aniversari l’any 2017 és un esdeveniment de primer nivell. Des de la seva obertura pública a l’any 1992, la Fundació s’ha constituït en una institució museística de referència local, nacional i internacional. L’únic espai vinculat a Joan Miró que permet al visitant, no només conèixer la seva obra, sinó gaudir dels seus dos tallers i espais de creació, Son Boter i el Taller Sert. Aquests tallers són l’ànima de la Fundació i són enclavaments únics al món perquè es conserven tal i com els va deixar l’artista. Miró hi va treballar durant gairebé 30 anys.

Entre els actes centrals del 25è aniversari, volem destacar l’exposició temporal “Miró mai vist” que presenta una exquisida selecció d’obres creades per l’artista als seus tallers i exposades per primera vegada a la Fundació. La mostra s’inaugurarà el pròxim 23 de juny i es podrà visitar fins el gener de 2018.

 

631 KB