Fundació Miró


LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ INCORPORA 15 NOVES OBRES DE L’ARTISTA AL SEU FONSPalma, 22 de novembre de 2016. La Fundació Pilar i Joan Miró ingressa al seu fons museístic 15 obres pictòriques de Joan Miró, cedides per la família de l’artista, que es podran veure l’any 2017 a l’exposició “Miró mai vist”, commemorativa del 25è aniversari de la institució.

El dipòsit d’aquestes obres s’ha materialitzat per un període de 10 anys, i amplia el fons actual de la Fundació format per gairebé 6.000 peces entre pintura, dibuix, escultura, obra gràfica i material documental de gran valor (esbossos preparatoris, anotacions, epistolar, etc.).

Les obres de Joan Miró varen ser realitzades entre 1944 i 1976, gairebé totes durant l’estada de l’artista a Mallorca, on es va establir l’any 1956. Es tracta de peces que representen una etapa d’experimentació i testimonien l’afany insaciable de cerca que va caracteritzar la trajectòria creativa de Miró, inconformista amb ell mateix i el seu llenguatge plàstic.

Tal com afirma el director de la Fundació, Francisco Copado, “suposen una important cessió perquè són obres de gran originalitat, amb la força transgressora dels últims 30 anys de creació de Joan Miró, amb l’afegit que la major part mai han estat vistes a Mallorca. Per això agraïm aquest pas fet per la família, que permet que el nostre fons museístic continuï augmentant”.

 

Nota de premsa_dipòsit obres_nov 2016 53 KB