Fundació Miró


Conferència "L'educació artística en el context neoliberalista"Conferència: “L’EDUCACIÓ ARTÍSTICA EN EL CONTEXT NEOLIBERALISTA”

A CÀRREC DE DANIEL GASOL
Beca Pilar Juncosa per a un projecte d’Educació Artística 2015

Lloc: auditori de la Fundació
Hora: 19 h
Dia: divendres, 22 d’abril

L’autor va dur a terme el seu projecte en forma de workshop amb els alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques, Música i Dansa de l’IES Josep Maria Llompart de Palma, a la fi d’investigar de quina manera el llenguatge mediàtic és assimilat per les generacions d’adolescents actuals, construint personatges de ficció entorn del que significa ser artista actualment.

Té com a punt de partida el context global del neoliberalisme, on la cultura artística rep la mínima importància en el desenvolupament crític de l’alumnat. La conferència repassa la cronologia educativa en el marc espanyol des de la democràcia de 1980, el contingut curricular de les assignatures de visual i plàstica i la implantació dels nous paradigmes filosòfics desenvolupats pels medis de comunicació i l’ús de la xarxa com a símptoma de retrat generacional.

Daniel Gasol (Tarragona, 1983). Doctor en Produccions Artístiques i recerca avançada. Línia Investigació Art en l’Era digital. UB 2014; Màster en Produccions i recerques artístiques. UB 2014; Llicenciatura en Belles Arts, UB 2009. Actualment és Coordinador de la Comissió 5 a la Plataforma d’Artistes de Catalunya. PAC i Membre de la Associació catalana de crítics d’Art de Catalunya (des de 2013) ACCA.

 


Projecte guardonat a la convocatòria de Premis i Beques Pilar Juncosa 2015 510 KB