Fundació Miró


La Fundació col·labora amb l'exposició “Joan Miró. Wandbilder, Westenbilder” a FrankfurtLa Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca col·labora amb l'exposició “Joan Miró. Wandbilder, Westenbilder” al Schrin Kunsthalle de Frankfurt.

L’exposició (“Joan Miró. Painting Walls, Painting Worlds”), que destaca la importància de les obres de gran format en la trajectòria de Joan Miró, inclou 12 obres pertanyents al fons artístic de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

Les obres en préstec són els 8 fragments del dibuix preparatori per al Mural del Sol, dos dels quals varen ser donats recentment per la família de l’artista a la Fundació Pilar i Joan Miró.

Una altra de les obres que surten del fons de la Fundació és l’esbós que va realitzar l’artista, l’any 1947, per a la pintura mural de l’hotel Terrace Plaza de Cincinnati.

A més, la Fundació contribueix amb tres pintures de gran format datades a principis dels anys 70. Són obres de gran senzillesa cromàtica i formal que es caracteritzen pels enèrgics grafismes negres sobre el fons blanc.

La inauguració de l’exposició es va dur a terme el passat dijous 25 de febrer, i a l’acte hi van assistir el director de la Fundació Pilar i Joan Miró, Francisco Copado, el director gerent de la Fundació Turisme Palma de Mallorca 365, Pedro Homar, i Joan Punyet Miró, nét de l’artista. La mostra es pot visitar fins el proper 12 de juny.

 

Enllaços relacionats

Més informació: Schirn Kunsthalle Frankfurt