Fundació Miró


"Miró i l’objecte" compta amb la col·laboració de la FundacióUna pintura i 16 objectes procedents dels fons de la Fundació Pilar i Joan Miró formen part de l'esplèndida exposició que actualment s'exhibeix a la Fundació Joan Miró de Barcelona

Miró i l’objecte
Exposició temporal

Fundació Joan Miró, Barcelona
Dates 29/10/2015 — 17/01/2016
CaixaForum Madrid
10/02/2016 - 22/05/2016

Comissariat William Jeffett

Aquesta exposició monogràfica explora per primera vegada el paper de l'objecte en l'obra de Miró. Comissariada per William Jeffett, Miró i l'objecte investiga com l'artista, en una primera fase, evoluciona des de la representació pictòrica de l'objecte fins a la seva incorporació física a través del collage i l'assemblage per arribar finalment a l'escultura. El relat de la mostra evidencia com aquesta exploració que fa Miró del món de l'objecte el porta a treballar amb tècniques i procediments diversos.
La selecció inclou pintures, collages, objectes, ceràmiques i escultures de la Fundació Joan Miró i s'enriqueix amb aportacions singulars de col•leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica.
Miró i l'objecte es proposa mostrar el desafiament que Miró planteja a la pintura al final de la dècada dels anys vint i com el respecte i el diàleg intens amb els objectes que l'envoltaven van contribuir a una transformació cabdal en la concepció de l'art del segle xx.

 


Enllaços relacionats

web Fundació Joan Miró