Fundació Miró


EN INTIMITAT AMB ABEL AZCONAEN INTIMITAT AMB ABEL AZCONA

DIA: divendres 23 d’octubre
HORA: de 19 a 21h
LLOC: AUDITORI DE LA FUNDACIÓ
ORGANITZEN: ART-XIPÈLAG I FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ

Una trobada amb l'artista Abel Azcona, a qui la premsa anglesa va triar com a millor artista de performance-art de l'any 2014. Aquest mateix any, la publicació internacional Hiperallegic tria el seu projecte Someone Else com el millor esdeveniment artístic a tot Nova York.

Abel Azcona és l'artista espanyol actual amb més exposicions individuals realitzades, concretament noranta-dues fins a la data. El Museu d'Art Contemporani de Bogotà va decidir fer-li un homenatge amb una gran exposició retrospectiva, de diversos mesos de durada, entre 2014 i 2015.

La Fundació Pilar i Joan Miró té el privilegi de comptar amb la seva visita, en què el participant podrà compartir amb el seu cos i la seva paraula. Una trobada íntima amb un artista que utilitza el seu cos com a eina crítica i revulsiva, i converteix l'espectador directament en protagonista forçós de l’obra. Un artista que aconsegueix no deixar ningú indiferent i crear una gran ruptura amb l'asèpsia mental. Un creador que, des de la seva pròpia experiència personal, l'abandó, la prostitució, el maltractament i l'abús sexual, és capaç d'aconseguir convertir-se en un ésser resilient i contagiar amb la seva catarsi individual l'espectador, al qual aconsegueix revolucionar. Veure en viu Abel Azcona significa sortir del lloc on ha representat com a espectador transformat.