Fundació Miró


La Fundació col·labora en l'exposició “Miró & CoBrA. The Joy of Experiment”La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca col·labora a “Miró & CoBrA. The Joy of Experiment”, primera gran exposició de l’obra de Joan Miró als Països Baixos en 59 anys. La mostra es podrà contemplar al CoBrA Museum d’Amstelveen (Holanda) del 10 d’octubre de 2015 al 31 de gener de 2016.

L'exposició inclou més de 80 obres de Joan Miró i 60 obres de diversos artistes del grup CoBrA com Karel Appel, Asger Jorn, Constant o Pierre Alechinsky. Una part essencial de l'exposició és la reconstrucció de l'estudi de Miró a Mallorca (Taller Sert), que reuneix més de 40 objectes originals i es mostra per primera vegada a escala original. Aquesta part de l'exposició ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració amb la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

"Miró & Cobra: The Joy of Experiment" és la primera exposició que explora la relació entre Joan Miró (1893-1983) i CoBrA (1948-1951). La base de la fundació de CoBrA, un grup internacional d'artistes de la postguerra, es va establir el 1946 durant una trobada casual entre el danès Asger Jorn i l'holandès Constant Nieuwenhuys, que es van conèixer en una exposició de Miró a la galeria parisenca de Pierre Loeb. Des de llavors Miró va ser el fil conductor de la història d'aquest moviment.

La Fundació Pilar i Joan Miró col·labora amb més de 50 obres entre pintures, obres sobre paper, escultures i objectes dels tallers de Joan Miró.

Més informació:
http://www.cobra-museum.nl/nl/actueel.html