Fundació Miró


Josef Albers/Joan Miró Ardor de la MiradaJOSEF ALBERS / JOAN MIRÓ. ARDOR DE LA MIRADA
23 DE MAIG - 21 DE SETEMBRE, 2014

PRORROGADA FINS AL 9 DE NOVEMBRE

Es una exposició que uneix l’art de dos grans mestres del segle XX que mai abans havia estat exposat conjuntament. La mostra fusiona pintures, dibuixos i escultures de Miró, totes de la col•lecció de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, i pintures, gravats i obra sobre vidre d’Albers, totes procedents de la Fundació Albers de Connecticut, amb l’objectiu de posar de manifest el sorprenent paral•lelisme visual i mental entre ambdós artistes.

Projectada per Nicholas Fox Weber, director de la Fundació Albers, en cooperació amb Elvira Cámara, directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, presenta una alegre selecció d’obres d’art, des d’estudis pràcticament desconeguts fins a cèlebres obres mestres, que delecten el públic mostrant-li fins a quin punt Albers i Miró compartien la inclusió de la seva visió, la seva atracció per qualsevol forma i qualsevol color, per objectes i gent, pel natural i l’artificial, pel dia i la nit, sense valoracions ni preferències. “Tot és fantàstic!”, proclama el seu art. Qualsevol color combinat al costat de qualsevol altre color fa que succeeixi alguna cosa; té valor; canta una cançó.

“Veure és un miracle! Crear objectes amb les mans és un acte extraordinari, a tots els nivells!” Trobam aquestes exclamacions de joia en el que ambdós artistes varen crear, en el que varen recollir, en el seu enfocament enciclopèdic –que ho inclou tot– de l’experiència terrenal, que reflecteix una estimació tan profunda per contemplar i per ser viu, que amb aquesta sensació de fascinació i de miracle s’arriba a la interpretació que tenim tant pel simple fet de ser en aquest món, que excloure’n quelcom –tret que sigui danyós o nociu– és perdre el sentit fonamental de reconeixement que tenim, o hauríem de tenir, pel simple fet de tenir un cos, una ment, ulls i mans, i ser a la Terra, que gira al voltant del Sol, i tenint la profunda sensació que tot quant tenim, i podem tenir, i podem fer en qualsevol moment, és simplement i absolutament meravellós. Albers i Miró varen ser pintors genials i ambdós varen sentir aquesta profunda i permanent passió per la vida.

Josef Albers/Joan Miró The Thrill of Seeing ofereix al públic el plaer de poder admirar les obres d’aquests dos mestres i la base comuna que les uneix, en una exposició sense precedents.

 

Fullet Albers-Miró cas 1098 KB

Fullet Albers-Miró cas 1098 KB

Fullet Albers-Miró eng 1117 KB