Fundació Miró


"MALLORCA TRANSLOCAL MEETING 2". 11 d'abril - 8 de junyMALLORCA TRANSLOCAL MEETING 2
Espai Sant Marc / Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca / Institut d’Estudis Balearics / Ajuntament de Palma

DIVENDRES, 11 d’abril

18’00 h. Presentació de les intervencions a l’auditori de la FPJM

20’00 h Performance a l’Espai exterior de la Fundació Pilar i Joan MiróDISSABTE, 12 d’abril

Inauguració de l’expocició “MALLORCA TRANSLOCAL MEETING 2” a l’Espai Sant Marc, Sineu

Exposició: 12-22 d’abril

MALLORCA TRANSLOCAL MEETING 2 és una trobada d’iniciatives translocals, internacionals, promogudes per artistes, i pretén ser un fòrum d’intercanvi d’idees i experiències, posar en valor noves estructures de gestió i altres canals dins l’àmbit de l’art contemporani i desenvolupar projectes comuns i sinergies que aportin una projecció exterior real.

MTM té com a punt de partida els projectes gràfics i com a objectiu principal la connexió translocal* d’organitzacions i artistes convidats amb els residents a Mallorca (*entenent que cada organització no aspira a representar un país sinó l’escena local d’on procedeix), i fomentar la mobilitat dels creadors i les organitzacions que generen projectes artístics.

En aquest sentit s’han convidat cinc organitzacions d’artist-run* per a parlar, per a realitzar projectes i per a exposar-los junts. També s’ha convidat a una iniciativa local (*associacions sense ànim de lucre on almenys un 50% de les decisions són preses per artistes). L’Espai Sant Marc facilitarà l’allotjament durant tres setmanes als artistes.

El participants explicaran els seus projectes en una conferència oberta al públic a la Fundació Pilar i Joan Miró, desenvoluparan un treball gràfic als Tallers d’Obra Gràfica de Miró o presentaran un projecte d’intervenció o performance als espais exteriors de la Fundació. Finalment, l’Espai Sant Marc acollirà una exposició d’obres dels artistes.

MTM pretén crear una xarxa de contactes que permeti el flux d’artistes de diferents països amb Mallorca.