Fundació Miró


Inaugurada l'exposició JOAN MIRO’S PRINTMAKING WORKSHOPS a l'Institut Cervantes de PragaL'exposició itinerant JOAN MIRO’S PRINTMAKING WORKSHOPS arriba a Praga

Mª José Massot, coordinadora general de Cultura de l’Ajuntament de Palma i Elvira Cámara, directora de la Fundació Pilar i Joan Miró presentaren la mostra ahir horabaixa

Dijous passat, es va presentar a la sala d'exposicions de l'Institut Cervantes de Praga JOAN MIRO’S PRINTMAKING WORKSHOPS. A l’acte també hi varen assistir el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Antoni Vera i el director del Instituto Cervantes a Praga, Ramiro Villapadierna. Al voltant de 200 persones han acudit a la inauguració, on hi han estat presents també els ambaixadors d’Eslovènia, Cuba, Veneçuela i Perú i Olga Uhrova, directora d’art modern i contemporani de la Galeria Nacional de la ciutat txeca.

El procés creatiu de l'obra Els Gossos de Joan Miró, serà exposat a la seu de l’institució cultural al costat de l'obra d'altres cinc artistes feta en els tallers d'obra gràfica del pintor a Palma de Mallorca. La mostra, en la qual participen la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), podrà veure's fins al 7 de maig i compta amb la col•laboració de l'Ajuntament de Palma de Mallorca.

Els Gossos de Joan Miró, composat per la maqueta, la planxa i una prova d'estat, estarà exposat a l'Institut Cervantes de Praga. La sèrie va ser realitzada en els tallers d'obra gràfica d'on també provenen les obres dels altres cinc artistes participants, en una selecció dels treballs elaborats al llarg dels últims 20 anys per Wolf Vostell, Wayne Crothers, Democracia, Antonio Miralda i el jove equip format per Patricia Gómez i Maria Jesús González. Seguint la voluntat de Joan Miró que els tallers fossin una plataforma de creació, des de la seva obertura al públic en 1994 hi ha passat per ells un nodrit grup d'artistes, tant nacionals com internacionals, alguns ja de reconegut prestigi i altres considerats joves valors emergents, que han desenvolupat projectes creatius i editat obres que, en l'actualitat, formen part de la col•lecció de la Fundació mallorquina.

L'exposició va ser presentada a la galeria Krejisa de Ljubljana amb motiu de la celebració de la Biennal Internacional d'Art Gràfic de la capital eslovena la passada tardor. Després del seu gran èxit, es va programar la seva itinerància al llarg del 2013 i el 2014 a altres ciutats europees. La mostra, després de la seva presentació a Ljubljana i a l'Institut Cervantes de Viena, es va poder veure al Pàllfy Palace de Bratislava. Després del seu pas per Praga, anirà a la National Art Gallery a Sofia, Bulgària, per acabar la seva gira a la Forum Gallery de Zagreb, Croàcia.