Fundació Miró


Mayu. Taller de Dansa Contemporània i Natura gratuïtMayu. Dansa Contemporània i Natura

Dansa + Coreografía: Yuko Kominami
Música: Tomás Tello
Comisaria: Ágota Harmati
Organització: Martin Breuninger
Durada: 30 minuts
Dia: Dijous, 27.02.2014
Hora: 19:00 hrs
Lloc: Casal Solleric, Palma de Mallorca
Entrada: Gratuïta

Dia: Diumenge, 02.03.2014
Hora: 11:00 hrs
Col • loqui amb els artistes: 12:00 hrs
Lloc: CCA Andratx , C/ Estanyera, 2, Andratx
Entrada: Gratuïta; Reserves: info@mallorca-cultura.com o 687 820 567
Suggeriments: Esdeveniment a l'aire lliure
Després del col • loqui el CCA Andratx oferirà un esmorzar
(€ 16,00 incl. una beguda)

Taller amb Yuko Kominami: Divendres, 28.02.2014
Hora: 10:30 – 13:30 hrs
Lloc: Fundació Pilar i Joan Miró
Carrer de Saridakis 29 , Cala Major, Palma de Mallorca
Entrada: Gratuïta
Inscripció: info@mallorca-cultura.com


Sinopsi
Un paisatge de terrasses a la Serra de Tramuntana , amb els seus tarongers i ametllers , serveix com a escenari per a un espectacle de dansa japonesa .
Mayu és una peça de dansa en solitari de la ballarina i coreògrafa japonesa Yuko Kominami amb els sons electrònics del músic Tomàs Tello . És el cicle de la natura , el cicle etern de naixement , mort i renaixement .
En quítxua , la llengua andina, Mayu és la paraula per a riu. En japonès, la mateixa paraula significa capoll de cuc de seda.
Mayu és un viatge pel riu de la vida i la mort. Aquest viatge entra i surt del capoll, una i altra vegada, explorant de manera orgànica les formes bàsiques de la dansa i del so que es desenvolupen en uns moviments a través de diferents paisatges .
Mentrestant, les forces vitals recurrents es desenvolupen en les seves pròpies sendes. La música canvia periòdicament de la unitat a la multiplicitat, així com, el cos de la ballarina viu de tant en tant unes metamorfosi. A més de ser un cos individual, el cos pot estar format per diversos elements individuals - per forces vitals, energia, gotes d'aigua, grans de sorra, ombra, molècules: En qualsevol moment, els elements poden prendre de sobte un aspecte totalment diferent.
Amb una gravadora de casset senzill , Tomás Tello crea un paisatge sonor per als moviments de Yuko Kominami . Les intencions de la música i la dansa estan connectats entre si d'una manera molt subtil. Junts creen una atmosfera fascinant on es percep cada petit moviment.
Les actuacions tindran lloc en dos escenaris molt diferents. L'actuació al Casal Solleric a Palma el 27 de febrer es pot entendre com una analogia amb l'interior del capoll.
L'actuació del 2 de març al CCA Andratx condueix fora del capoll , cap a l'aire lliure: El paisatge de terrasses darrere de la CCA, amb les seves tarongers i ametllers, que pertany al mateix CCA es troba directament darrere del centre en el vessant de una muntanya. El costat oposat de la vall és una muntanya que es va cremar pel gran incendi del juliol de 2013 i on tornen a néixer poc a poc uns primers brots. Així , ens trobem amb el cicle de l' néixer, esvair i renéixer en aquest entorn natural.
Després de l'actuació, el públic estarà convidat a un col • loqui amb els artistes a la cafeteria del CCA . Després de la xerrada es tindrà l'oportunitat de menjar o prendre una copa .
A més a més, el 28 de febrer Yuko Kominami oferirà un taller de dansa a la Fundació Pilar i Joan Miró a Cala Major ( Palma ). La participació és gratuïta però es requereix inscripció info@mallorca-cultura.com.

Els Artistes
Yuko Kominami va néixer al Japó el 1973. Va estudiar dansa butoh a Tòquio i es va llicenciar en Història del Japó a la Universitat de Waseda. Va continuar els seus estudis al Centre Laban a Londres on ella obtuvó seva Diplomat en Dansa de Comunitat. Més tard, Yuko Kominami es va graduar amb distinció a "Pràctiques , història i cultura de la dansa" a la Universitat de Surrey, Anglaterra. Yuko Kominami viu a Luxemburg i actua en molts països europeus, així com a la Xina, l'Índia i el Japó.
Tomàs Tello Bracamonte va néixer el 1981 a Perú. Va rebre la seva formació musical a Lima , Barcelona i Buenos Aires. És conegut com a guitarrista i músic electrònic i ha gravat diversos CD . Col • labora amb Yuko Kominami des de fa anys .


Mallorca Cultura • Martin Breuninger • N.I.F. X3076466D
Can Lluís, bustia 36 • E-07220 Pina (Mallorca)
T. (+34) 971 255 337 • M. (+34) 687 820 567
info@mallorca-cultura.com • www.mallorca-cultura.com