Fundació Miró


Inaugurada l’exposició “Joan Miro’s Printmaking Workshops” al Palau Pálffy de BratislavaEl tinent de batlia Fernando Gilet va inaugurar ahir l’exposició “Joan Miro’s Printmaking Workshops” al Palau Pálffy de Bratislava, mostra que romandrà oberta al públic eslovac fins el proper 21 de març

“Joan Miro’s Printmaking Workshops” també es podrà contemplar a les ciutats europees de Praga, Sofia i Zagreb


Palma, 20 de febrer de 2014. El tinent de batlia de Cultura i Esports i president de la Fundació Pilar i Joan Miró, Fernando Gilet; el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Antoni Vera; la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara i la coordinadora de l’IEB, Margalida Vidal, han inaugurat l’exposició “Joan Miro’s Printmaking Workshops” al Palau Pálffy de Bratislava; juntament amb Félix Valdés, ambaixador d’Espanya a Bratislava; Božena Krížiková, directora General de Cooperació Internacional del Ministeri de Cultura eslovac i Ivan Jančár, director de la Galeria de la Ciutat de Bratislava.

Aquesta exposició va ser presentada a la galeria Krejisa de Ljubljana amb motiu de la celebració de la Bienal Internacional d’Art Gràfic de Ljubljana que es va celebrar entre el 14 de setembre i el 24 de novembre de 2013. Després del seu gran èxit, s’ha programat la itinerància de la mostra al llarg de 2013-2014 a altres ciutats europees.

L’exposició té com a objectiu mostrar la trajectòria de treballs realitzats en els Tallers d'Obra Gràfica de Miró, pertanyents a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, en els 20 anys de marxa (1994-2014) i commemorar el vintè aniversari dels tallers, símbol de la ciutat de Palma de Mallorca.

“Joan Miro’s Printmaking Workshops” també presenta el procés creatiu complet de l’estampa IX de la sèrie Els gossos de Joan Miró i l’exhibició d’una selecció de 5 projectes pertanyents a cinc artistes realitzats al llarg d'aquests anys als tallers de la Fundació: Wolf Vostell, Wayne Crothers, Democràcia, Antonio Miralda i l'equip format per Patrícia Gómez y María Jesús González.

Per a poder dur a terme aquest projecte ha estat fonamental el suport de les institucions que han acollit o acolliran la mostra en la seva itinerància, així com el patrocini de l’Institut d’Estudis Baleàrics sempre compromès amb el compliment dels seus objectius de fomentar la internacionalització dels treballs artístics destacables i ampliar la consciència internacional sobre el patrimoni artístic de les Illes Balears.

La mostra ja s’ha contemplat a l’Institut Cervantes de Viena –on es va clausurar el passat 14 de febrer. A Bratislava s’exposarà del 20 de febrer al 21 de març. Després viatjarà a Praga -del 27 de març al 8 de maig-, a Sofia -del 15 de maig al 29 de juny- i, finalment, arribarà a Zagreb -del 10 de juliol al 31 d’agost.

 

nota de premsa 90 KB

Dossier de premsa 1390 KB