Fundació Miró


CONSTEL·LACIONS DE DONESTaller dissenyat per Javier Rodrigo, guanyador de la Beca Pilar Juncosa 2013 per a un projecte educatiu.


Aquest taller proposa treballar, des de la perspectiva feminista, el context de la Fundació Pilar i Joan Miró i de la ciutat de Palma de Mallorca a partir d'històries de vida, records i memòries dels participants.

El fil conductor serà el paper de les dones en la història i específicament el de Pilar Juncosa, dona de Joan Miró, i el seu paper com a connectora de l'artista amb Mallorca, la vida, l'espai domèstic i l'afectiu. Es ressaltarà així la dimensió femenina de la Fundació.

Treballarem sobre històries de dones, d’espais de treball femenins i d’arts populars tant de la Fundació com de l'entorn de Palma de Mallorca, teixint noves constel•lacions de dones.

Aquest procés generarà dos tipus de resultats:

- Un arxiu de memòria visual i oral que serà visible a un espai web.

- Una sèrie d'estampacions populars com a constel•lacions que narrin i activin els materials i les vivències de les participants del taller. S'introduiran nocions bàsiques de composició, fotografia i dibuix.

Adreçat a:
Preferiblement dones a partir de 60 anys amb ganes de compartir experiències i memòries. No fa falta tenir coneixements d’art ni saber dibuixar.

Dates i horaris:
24, 25, 26 i 31 de març
1, 7, 8 i 9 d’ abril
De 10 a 12.30 h

Inscripció
Gratuïta telefonant a la Fundació Pilar i Joan Miró, al 971 70 14 20.