Fundació Miró


Els nins de San Ildefonso visiten la Fundación Pilar i Joan MiróPilar Cortés, directora general de Coordinació del Govern i Elvira Cámara, directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, han acompanyat els nins de San Ildefonso durant la visita a la Fundació, amb motiu del Sorteig Extraordinari d'Hivern de la Loteria Nacional que es celebrà dissabte a Palma

La vinyeta que il•lustra el bitllet està dedicada al tercer centenari del naixement de Fra Juníper Serra i a la Fundació Pilar i Joan Miró.

Pilar Cortés i Elvira Cámara, han donat la benvinguda i han acompanyat als nins del Col•legi San Ildefonso en la seva visita a la Fundació Pilar i Joan Miró, organitzada amb motiu de la celebració del Sorteig Extraordinari d'Hivern de la Loteria Nacional.

Cal recordar que la vinyeta que il•lustra el bitllet de Loteries d'aquest sorteig està dedicada al tercer centenari del naixement de Fra Juníper Serra i a la Fundació Pilar i Joan Miró com a centre expositiu de referència a nivell nacional i internacional. Per aquest motiu, els nins de San Idelfonso han participat en aquesta visita-taller a la Fundació, amb l'objectiu d'apropar-los a l'art contemporani, als processos creatius i a la figura de Joan Miró.

La directora general, Pilar Cortés, ha assenyalat que: “Es tracta de la darrera actuació de l'Any Juníper Serra al 2013 i la primera del 2014. Tenir a aquests nins amb nosaltres i que el Sorteig Extraordinari es celebri en la nostra Comunitat i, en concret aquí a Palma, suposa una oportunitat única de promocionar les Illes Balears i divulgar la figura de Juníper Serra a nivell nacional. Igualment, hem intentat que aquests nins gaudeixin d'una visita de caràcter divulgativa i cultural, així com potenciar la seva creativitat”.

El grup ha estat compost per un total de nou nins i nines d'edats compreses entre els onze i els dotze anys, i han estat acompanyats per un professor del Col•legi San Ildefonso, així com d'un representant de Loterías y Apuestas del Estado, Francisco Javier Fernández Osorio.

Els nins han pogut visitar les sales del museu, observar i comentar algunes de les obres del pintor Joan Miró i han participat en activitats plàstiques i jocs d'experimentació amb colors.

Aquests nins i nines participaren dissabte en el Sorteig Extraordinari d'Hivern de la Loteria Nacional, que es celebrà al conservatori de Palma de Mallorca amb motiu dels actes commemoració del Tercer Centenari del Naixement de Fra Juníper Serra.