Fundació Miró


Joan Cruspinera: Matrius Im/materials i altres actes a SES VOLTES. Dissabte 14 desembreJoan Cruspinera : Matrius Im/materials
Lloc: SES VOLTES. Centre d'Art i Creació
Data: 14 de desembre a les 19 h.

Tres obres realitzades en els tallers d’obra gràfica de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, amb un especial èmfasi sobre els processos d'experimentació.


Les tres obres produïdes per Joan Cruspinera representen una selecció d’entre les nou obres realitzades des de l'any 1998 fins als seus últims treballs duits a terme mitjançant tècniques digitals.

El projecte es va completar amb l'edició d'onze obres inèdites en les quals es varen utilitzar procediments tècnics com la litografia, la xilografia i el gravat calcogràfic .

"La poesia gràfica de Cruspinera té el seu fonament en la abstreta obsessió per la identitat. Ell és, com les seves imatges, producte d'un immanent anhel d'essencialitat, en el qual la tendència a la simplificació màxima de la imatge és vertiginosa, que inclou l'elecció de no color: el blanc, síntesi de tots els colors, l'absència de color, la seva elecció.

El de Cruspinera és un art analític. Procedeix d'una necessitat intel•lectual, paradoxalment explicitada mitjançant l'extrema materialitat de les seves estampes. Mitjançant un prodigiós diàleg, contraresta la renúncia a la matèria de la matriu amb la suprema presència física de l'estampa."

Javier Blas

 


Informació de tots els actes 186 KB