Fundació Miró


"COMICS MEETING ARTIST'S BOOKS". FRANCESC RUIZ"COMICS MEETING ARTIST'S BOOKS"
FRANCESC RUIZ

Premi Pilar Juncosa a l'experimentació en obra Gràfica 2011


"COMICS MEETING ARTIST'S BOOKS: Mediterranian Cruise" és una proposta de Francesc Ruiz que paròdia l'estructura d'una micro-fira de llibres d'artista per parlar-nos de la actual situació socio-econòmica dels països mediterranis.

Un còmic de 32 pàgines és l'eix a través del qual s'organitza aquest particular creuer que s'atura en la "producció" editorial d'Algèria, França, Marroc, Espanya, Grècia, Itàlia i Turquia, oferint models utòpics per una nova organització geopolítica dels sud d'Europa i el nord d'Àfrica.

Un recorregut que desvetlla estereotips, prejudicis i imaginaris de cada un dels països representats barrejats amb la xarxa d'afectes i relacions que la comunitat de consumidors i productors de llibres d'artista, amb les seves editorials, llibreries especialitzades i trobades teixeix globalment.

El còmic és el material amb el que treballa habitualment Francesc Ruiz, una disciplina amb la seva pròpia gramàtica e història i que en adaptar-se al marc expositiu genera el que podriem anomenar "còmic expandit", entenent el còmic en tot el seu procés que abarca des de la seva generació, fins la seva producció i distribució a partir de kioscos, llibreries especialitzades o fires.

"COMICS MEETING ARTIST'S BOOKS: Mediterranian Cruise" guanyà el Premi Pilar Juncosa d'Experimentació en l'Àmbit de l'Obra Gràfica 2011.

Francesc Ruiz (Barcelona 1971). Artista plàstic. El seu treball, centrat des dels noranta en dibuix, ha derivat en una pràctica que utilitza el còmic com a mitjà expandit. Aplicant certes estratègies provinents de la tradició de l'art conceptual i del situacionisme, crea instal.lacions i intervencions vinculades a contextos específics. Entre els seus darrers projectes individuals es troben "Fiori!" (García Galería, Madrid, 2013), "Gary" (Matadero-Madrid, 2013), "The Yaois" (Galería Estrany - de la Mota, 2011), "Gasworks Yaoi" (Gasworks, Londres 2010) i "The Green Detour" (Contemporary Image Collective, El Caire, 2010).

 

Enllaços relacionats

WEB FRANCESC RUIZ


Dossier de premsa 303 KB

Dossier de premsa 923 KB