Fundació Miró


La Fundació col·labora en l'exposició de Miquel Barceló a ArtàMIQUEL BARCELÓ AL MUSEU REGIONAL D'ARTÀ

L'artista mallorquí Miquel Barceló (Felanitx, 1957) va publicar el 1993 a París Les Tendes desmuntades o el món Desconegut de les Percepcions, un llibre d'artista fruit de la seva col•laboració amb l'escriptor i fotògraf cec Evgen Bavcar. El llibre va tenir una tirada de 180 exemplars en braille, anglès, francès i espanyol.

A través de 48 litografies i 32 gofrats, Barceló il•lustra el conte de Les Tendes desmuntades... Els protagonistes són un psicòleg que comença a treballar en una institució de cecs i la seva amant secreta cega. De la unió de Barceló i Bavcar sorgeixen imatges de caràcter eròtiques, animals marins o figures abstractes que juguen amb les textures, les transparències i el volum.

El llibre es mostra en una vitrina obert per una pàgina, però s'han fet facsímils de cinc litografies del llibre -amb imatges i el text en braille, amb traduccions en escriptura estàndard- perquè el visitant pugui tocar-les. A més, la digitalització del conjunt del llibre original en espanyol permet veure i llegir totes les pàgines a través d'una pantalla tàctil instal•lada a la sala.

En aquest projecte han col•laborat la Fundació Pilar i Joan Miró i Reflexes. Propostes culturals, el qual ha reproduït els facsímils en els Tallers d'Obra Gràfica de Son Boter a la Fundació Miró, i el Departament de Digitalització de la Universitat de les Illes Balears.

MUSEU REGIONAL D’ARTÀ
Des de:
17 de maig de 2013
Fins:
17 de novembre de 2013

HORARI:
De dimarts a divendres: 10:00 a 17:00 h.
Dissabte i diumenge: de 10 a 14:00 h.
Horari d’estiu fins a les 18h.


Adreça Carrer de l'Estel, 4 - Artà
Tel (0034) 971 82 97 78
Mail museu@arta.cat

Web http://www.arta-web.com


 

Enllaços relacionats