Fundació Miró
PROJECTE DIDÀCTIC "CONTES" 2012/2013

Batxillerat d'Arts de l'IES Antoni Maura
Tallers d'obra gràfica de Joan Miró
DATA: DISSABTE, 13 D'ABRIL A LES 11'30H.
LLOC: TALLERS D'OBRA GRÀFICA DE LA FUNDACIÓ


Durant tot el curs, a l'assignatura de Dibuix Artístic II, l'alumnat ha anant elaborant una sèrie de dibuixos que reinterpreten personatges i contes populars infantils. Prenen com a punt de partida relats breus que utilitzen un llenguatge senzill i de fàcil comprensió.

Les seves imatges no presenten un gran nombre de personatges, ni se centren en el desenvolupament d’històries. Representen tan sols una acció i s'han elaborat expressament per a la creació d'una sèrie de serigrafies que han estat possibles gràcies a la col•laboració institucional, aprofitant els recursos que l’ensenyament artístic públic de l’IES Antoni Maura i els Tallers Gràfics de la Fundació Pilar i Joan Miró han posat al seu abast.

A través dels seus contes visuals l'alumnat ha aprofundit en els conceptes d’art urbà i pop art, i ha desenvolupat una actitud crítica, irònica i autònoma davant la seva realitat social.

Tota crítica social implica una idea de gaudi o de desenvolupament humà, unida a un ideal de com hauria d’organitzar-se una societat o bé com haurien de comportar-se els seus membres per tal d'aconseguir la felicitat o bé el desenvolupament del potencia humà.


Els alumnes participants a la mostra que es realitza als Talles Miró són:

Marina Bergas, Tania Capó, Jim Castillo, Alba Mickaelly Da Silva, Andrea Garau, Marc Gomez, Diocles Laime, Nabila Mahayub, Irene Martínez, Maria Teresa Navarro, Ascensió Porcel, Carlos Santana i Gabriel Vich.