Fundació Miró


HOMENATGE A EMILI FERNÁNDEZ MIRÓ EN EL XX ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓLa Fundació Pilar i Joan Miró va voler retre un homenatge a Emili Fernández Miró en el XX aniversari de la Fundació. Per aquesta ocasió tan especial es va fer un gran esforç per reunir a totes aquelles persones que havien tingut relació amb la persona d’Emili i amb l’entitat.

Mateu Isern, batle de Palma i president del Patronat de la Fundació va presidir l’acte acompanyat per Fernando Gilet, president de la Comissió de Govern del centre.

Emili F. Miró va morir el passat estiu, fet que va causar un buit irreparable tant a nivell personal com professional, ja que era un dels defensors més entusiastes del llegat del seu padrí, el mestre Joan Miró. Destacar que va ser un dels impulsors de la creació de la Fundació Pilar i Joan Miró i un gran especialista en els treballs escultòrics de l’artista: va elaborar el catàleg raonat d’escultura i recentment havia inaugurat la destacada exposició “Miró: escultor” al Yorkshire Sculpture Park del Regne Unit, amb el seu germà Joan Punyet Miró.

El divendres tots els seus amics es van reunir en un concert que Damià Timoner va oferir en record seu. La seva absència coincideix amb la celebració, aquest any 2012, del vintè aniversari de l’obertura pública de la Fundació, una institució que sens dubte deu molt a Emili.

En el trancurs de l’acte d’homenatge van prendre la paraula el batle de Palma, Mateu Isern, la directora de la Fundació, Elvira Cámara i l’amic i nou patró de la Fundació, Pepe Pardo, qui varen dedicar a la figura d’Emili unes emotives paraules.

Prèviament, els assistents van gaudir d’una visita comentada per Elvira Càmara a l’Espai Estrella on s’exposa “Joan Miró.Camps creatius”.