Fundació Miró


Miró! Poesia e luce, Gènova, ItàliaL’exposició “Miró! Poesia e luce” (Miró! Poesia i llum) arriba a la ciutat italiana de Gènova, després de la seva presentació al Chiostro del Bramante de Roma, on va ser contemplada per més de 92.000 persones.

En aquesta ocasió és el Palazzo Ducale el lloc escollit per mostrar les més de 80 obres de Joan Miró, pertanyents en la seva totalitat al fons artístic de la Fundació Pilar i Joan Miró. Es tracta d’una exhaustiva revisió de l’obra de l’artista que inclou pintures, obra damunt paper, escultures de bronze, terracotes i objectes procedents dels tallers de Palma (taller Sert i Son Boter).

L'exposició se centra en la producció de la darrera etapa de la llarga vida de Miró i, sobretot, ofereix al públic la possibilitat de compartir la materialització d'un gran somni de l’artista: la construcció del seu anhelat taller –el Taller Sert-, nucli fonamental del recorregut d'aquesta exposició i imprescindible per a conèixer el procés creatiu del pintor.

És per això que l'exposició inclou una reconstrucció d'aquest espai de creació del qual sorgiren moltes de les seves obres mestres. El visitant podrà conèixer els objectes, els pinzells, les eines i fins i tot el mateix balancí que l'artista va utilitzar i va conservar sempre al seu costat i que representen molt encertadament el món interior de Miró, sempre ple de silencis i reflexions. Tots aquests elements es mantenen en el mateix estat en què els va deixar l'artista a la seva mort.

“Miró! Poesia e luce” implica, no tan sols una important projecció de Palma i de la Fundació Pilar i Joan Miró a Itàlia, un país culturalment sorprenent, sinó també pel fet que suposa un fort ingrés econòmic per a l’entitat (90.000€ a Roma i 65.000€ a Gènova).

La mostra, en aquest ocasió, ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de Gènova, l’organització a càrrec de la Fundació Pilar i Joan Miró, la col•laboració de l’Ajuntament de Palma i la producció d‘Arthemisia Group i 24 ORE Cultura - Gruppo 24 ORE.

La inauguració oficial tindrà lloc el dia 4 d’octubre i hi assistiran destacades personalitats del món de la cultura de Gènova, com Luca Borzani –President del Palazzo Ducale, Fundació per la Cultura; Carla Sibilla -Assessora de Cultura i Turisme de la Comunitat de Gènova i Marco Doria –Batle de Gènova.

El públic podrà visitar l’exposició des del proper 5 d’octubre fins el 3 de març de 2013.

 


Enllaços relacionats

Link Palazzo Ducale GènovaDossier de premsa 521 KB

Dossier de prensa 646 KB