Fundació Miró


Visita de Sa Majestat la Reina Sofia a la Fundació Pilar i Joan Miró a MallorcaVisita de Sa Majestat la Reina Sofia a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca
Va realitzar, per espai de dues hores, un recorregut complet pel museu, dependent de l'Ajuntament de Palma, i els tallers de l'artista

Palma, 30 d'agost de 2012.- Sa Majestat la Reina Sofia va realitzar ahir dimecres una visita a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, dependent de l'Ajuntament de Palma. La Reina va estar acompanyada per la seva germana, la princesa Irene de Grècia i la princesa Tatiana Radziwill i el seu marit, el doctor Fruchaud. El tinent de batle de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Fernando Gilet; la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, Elvira Cámara, i la conservadora del museu, Maria Luisa Lax, van guiar a la Reina durant el seu recorregut per totes les instal•lacions del museu, que es va perllongar per espai de dues hores.
En aquest sentit, la Reina Sofia va visitar el Taller Sert, on Miró va crear part de la seva obra, la possessió de Son Boter, interessant-se pels grafits a carbonet que l'artista va dibuixar a les parets de la casa, i va conèixer la reordenació de l'Espai Estrella de la Fundació, que mostra al públic obra gràfica, pictòrica i escultòrica, així com dibuixos de Joan Miró.
Després de la visita, la Reina Sofia va visitar la botiga del museu, on va adquirir un rellotge amb motius mironians i diversos siurells. Com obsequi de cortesia de l'Ajuntament de Palma, Sa Majestat i els seus acompanyants van rebre el catàleg de l'última exposició que s'ha dut a terme a Itàlia amb fons de la Fundació: "Miró! Poesia e luce".