Fundació Miró


"DINS L'AMISTAT DELS MEUS GENOLLS". PATRICK CORILLON, PREMI PILAR JUNCOSA I SOTHEBY'S 2011Dispersos en diferents racons dels jardins de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, deu breus narracions descriuen la particular influència de les flors en la vida dels homes. Aquests relats impossibles estan estretament lligats als jardins de la Fundació, ara poblats pel record o la perspectiva de les plantes aquí descrites, en un complex joc de miralls múltiples entre l’espai, la imaginació, la memòria i el desig.

Cada relat està imprès en un petit cartell com el que podríem trobar en qualsevol jardí botànic amb la descripció d’una planta. No obstant això, l’aparent senzillesa d’aquests suports adquireix el just protagonisme en la forma com estan disposats: a diferents altures i en ocasions entremesclats amb els elements del parc amb la finalitat d’obligar l’espectador a adoptar diferents postures per a llegir els textos. El cos, com el món vegetal, és una constant en l’obra de Patrick Corillon, i l’introdueix a força de crear itineraris i provocar postures, jugant amb la distribució i la col•locació dels objectes.

L’actitud mental i l’experiència física de l’espectador, i també l’absència d’un objecte escultòric autònom, contribueixen a crear als jardins de la Fundació una atmosfera que afavoreix, en paraules de l’artista mateix, un “paisatge interior” de manera que la lectura de cada espectador donarà lloc a una nova obra en la seva imaginació.

A través Dins l’amistat dels meus genolls i les històries trivials de petites flors inexistents, Corillon evoca la fructífera relació de Joan Miró amb la literatura i la seva estimació per les formes més senzilles de la natura.

Paula Llull
Comissària

INAUGURACIÓ : 23 DE JUNY A LAS 20 HORES

 

Enllaços relacionats

Artsmallorca.com