Fundació Miró


Concert S'EnsembleTítol:

"Lluminària"

Data: dissabte 26 de novembre

Hora: 21 h

Intèrprets:
Marc Alomar, violoncel
Juan José Ochoa, piano de joguina
Jose Pablo Polo, guitarra
David Romero, clarinet

Amb la col·laboració de Fanny Vicens, acordió i Margalida Villalonga i Elena Vidal, videoprojeccions.

Programa:

Iannis Xenakis
Charisma (clarinet i violoncel)


John Cage:
Suite for toy piano

José María Sánchez-Verdú:
Arquitecturas del silencio
(acordió sol)

Thomas Simaku
Soliloquy IV (clarinet baix sol)

Bruno Mantovani
8'20'' Chrono (acordió sol)

Uros Rojko
Micro-Ostinati (guitarra i clarinet)Marc Alomar Payeras, violoncel
Inca, 1991.
Comença els estudis musicals a l’escola municipal d’Inca, continuant-los amb D. Runnion i C. Valcarce al Conservatori Professional de Música de Palma. El 2011 finalitza els estudis de Grau Superior amb Angel García i Miguel Jiménez al Conservatori Superior de les Illes Balears, obtenint premi extraordinari final de carrera. S’especialitza en música contemporània amb Rohan de Saram, Andreas Lindenbaum i Asa Akerberg a "Impuls 2007" i "Ensemble-Akademie" (Freiburg 2007 i 2008 i 2010), així com formant part de s’ensemble des de 2009, així com de les formacions de cambra Trio Vermeer i Trio ABC. Paral·lelament complementa la seva formació amb els estudis de Física a la Universitat Complutense de Madrid.
Viu a Madrid.


Juanjo Ochoa Torres, piano
Madrid, 1983
Estudia en el conservatori professional de Saragossa i obté el títol superior de piano en l'itinerari de piano contemporani amb Emmanuel Ferrer i Ricardo Descalzo el 2007. Des del 2007 cursa un postgrau d'interpretació a Musikeon, baix la tutel•la de Luca Chiantore. Ha rebut classes magistrals de Piero Rattalino, Ramon Coll, Josep Maria Colom o Peter Bithell. Ha fet concerts arreu d'Espanya i França, estant molt interessat en l'àmbit teatral. Col•labora amb companyies com Bambalina o el Circo Gran Fele, amb les quals ha treballat de compositor, arreglista i intèrpret, presentant-se en gires per Europa i Mèxic. És membre de s’ensemble des de 2009.
Viu a Saragossa.


David Romero Pascual, clarinet
Sòria, 1983
Obté el títol superior de clarinet en el Conservatori Sueprior de Música de les Illes Balears. Posteriorment s'especialitza en clarinet baix amb Harry Sparnaay a l'Esmuc, centrant-se en música contemporània. Ha tocat en els auditoris més prestigiosos d'Espanya, Alemanya, Holanda i Xina amb diverses formacions. Actualment forma part de la JMWO, així com de s’ensemble des de 2009.
Viu a Burgos.


Jose Pablo Polo Píñar, guitarra
Madrid, 1984
Guitarrista i compositor, ha estudiat al conservatori Teresa Berganza de Madrid i al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Amb 27 anys ja ha guanyat diversos concursos de composició i guitarra. En destaca el segon premi a la primera i segona edició del concurs de guitarra John Dowland, el primer premi del XV Concurso Internacional de Cantabria, Circuits de Música Injuve 2006 , i el primer al Concurs de Composició Carmelo Bernaola 2009. Actualment centra la seva tasca en la difusió de la música contemporània a través del duo Per Sonare i S’ensemble.
Viu a Madrid.Fanny Vicens, acordió

Perpinyà, 1987
Té una doble formació com a pianista i acordionista. És la primera acordeonista guardonada per les fundacions Banque Populaire de Paris i Yehudi Menuhin Live Music Now de Stuttgart, i contribueix activament en el desenvolupament de l'acordió i del seu repertori. Va estudiar acordió, piano i Musicologia a Perpinyà, a l'universitat de la Sorbonne, i a la Musikhochschule de Trossingen (Alemanya) amb Hugo Noth, Hans Maier (acordió), Denis Pascal i Reinhard Becker (piano). Actualment realitza un màster especialitzat en música contemporània per a acordió (Contemporary Arts Performance) i paral•lelament estudis de Solistenklasse de piano.
Ha estat guardonada com a pianista amb el tercer premi i amb el premi especial a la millor interpretació de Haydn al concurs de piano Bechstein de Baden-Württemberg 2009 i com a acordionista ha rebut el primer premi de la fundació Iris Marquardt (2009) i el Förderpreis del Deutsche Hochschulwettbewerb (2010). Actua freqüentment com a solista i amb formacions de música de cambra en reconeguts festivals en Europa (Les Amplitudes, Festival Donaueschingen Off, Woche der Neue Musik Trossingen, Rencontres Internationales a Digne les Bains, Musicales de Bagatelle a Paris) i en sales de renom com la Naxos Halle de Frankfurt, KKL Luzern, Kronberg Akademie, Bechstein Centrum de Tübingen, Corum de Montpellier. Ha estat convidada a participar en nombrosos projectes amb diversos ensembles de música contemporània com ara l'ensemble Polyphonie T, la Junge Deutsche Philharmonie, la Staatsoper Stuttgart, Nationaltheater Konstanz (Alemanya), el Nouvel Ensemble Contemporain, el Ensemble Helix (Suïssa).