Fundació Miró


Elvira Cámara López, nova directora de la FundacióEl batle de Palma, Mateo Isern i el tinent de batle de Cultura i Esports Fernando Gilet han presentat a la nova directora de la Fundació Pilar i Joan Miró. Amb la incorporació de la nova directora es tanca el concurs públic que va obrir la Regiduría de Cultura i Esports el passat estiu amb la finalitat de seleccionar la nova adreça d'aquesta important institució.

Elvira Cámara que serà l'encarregada de dirigir la Fundació Pilar i Joan Miró compta amb un destacat curriculum.

Elvira Cámara és llicenciada en Dret i en Geografia i Història, especialitzada en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Madrid. També compta amb el títol de Procuradora, i va ser la número 1 en el procés selectiu del 2001 per ingressar en el Cos d'Ajudants d'Arxius, Biblioteques i Museus, i la número 2 en el procés selectiu de 2005 en el Cos Facultatiu de Conservadors de Museus.

A més ha realitzat diversos cursos de Museologia, Catalogació i inventari de peces artístiques, a més d'un Master en Museografia i Tècniques expositives impartit pel Centre Superior d'Arquitectura i la Fundació Antonio Camuñas de Madrid.

En el seu currículum compta amb altres cursos de postgrau: L'art espanyol entre 1939 i 1963. Art de l'Autarquia i la modernitat; Protecció del Patrimoni Històric Español; El comentari de l'obra d'Art; Art i Feminisme; Treball de recerca per a l'obtenció del diploma d'estudis avançats (DEA).

En la seva extensa trajectòria professional ha treballat en la Sotadirecció General de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura (2000), en el Museu Nacional del Prado (2000-2005), i des del 2006 fins avui, com a conservadora en el Museu Nacional d'Art Regna Sofia desenvolupant les seves funcions en el Departament de Pintura dels anys 40 fins a l'actualitat, en la Unitat de Suport a Adreça i en el Departament d'Arxius i Centre de Documentació.

Elvira Cámara domina l'anglès, l'italià i el francès, compta amb diverses experiències professionals de caràcter internacional. D'entre totes elles destaca la concessió d'una beca per a alts funcionaris de la “Bellevue Scholarsihip Programme” promoguda per la Fundació Robert Bosch, que li va permetre realitzar durant el 2009 un estudi i investigació dels artistes espanyols en la “Galleria d´Art Moderna i Contemporanea de Roma”, dependent del Ministeri de Cultura de la República d'Itàlia.

En el 2007 va ser seleccionada per el “Institut National du Patrimoine” a París per participar en el European Seminar for Curators el que li va permetre establir contactes internacionals amb professionals d'altres museus.

 

Enllaços relacionats

Diario de Mallorca, 15-12-2011
Última Hora 11-11-11
Diari de Balears 11-11-11
Diario de Mallorca, 11-11-11
Europa Press 10-11-11