Fundació Miró


“Artistes en els tallers de Miró"Període d'exposició: fins l'11 de desembre. Exposició prorrogada
Espais: Espai Cúbic i corredor


Es tracta d’una selecció d’obra gràfica generada pels nostres tallers gràfics a partir d’obres propietat de la Fundació. A l'estiu es realitzarà una subhasta de les obres exposades que estarà organitzada per Sotheby’s. Els beneficis obtinguts es lliuraran a l’entitat social Projecte Home, escollida mitjançant concurs públic.

L'exposició està composta per obres dels següents artistes: Alwar Balasubramaniam, Joan Barbarà, Carlos Barrantes, Fernando Bellver, Joan Cortés, Eduardo Roca "Choco", Joan Cruspinera, Ñaco Fabré, Joan Fontcuberta, Rafa Forteza, Nieves Galiot, Dionísio González, Ben Jakober, Rafel Joan, Joseph Kosuth, Mercedes Laguens, Pep Llambies, Christiane Löhr, Guillem Nadal, Marina Núñez, Yoko Ono, Peter Phillips, Dolors Sampol, Lourdes Sampol, Fernando Sánchez Aceves, Horacio Sapere, Fernando Sinaga, Núria Solsona, Esteban Villalta i Wolf Vostell.


Joan Miró donà a la ciutat de Palma els tallers en els quals havia treballat des de 1956 fins a la seva mort, l’any 1983, amb l’objectiu que es mantinguessin oberts i estimulassin l’esperit creatiu de futures generacions d’artistes. El desig de Miró s’ha pogut fer realitat als tallers de Son Boter: any rere any s’hi han realitzat edicions amb artistes consagrats i amb joves artistes d’arreu del món.

Joan Miró va trobar al treball gràfic una nova via d’expressió que l’apassionà de manera que el va dur a convertir-se en un dels grans renovadors de la gràfica contemporània.

Fidels a l’actitud del seu fundador, els tallers de la Fundació Pilar i Joan Miró han produït un fons gràfic d’indubtable riquesa, una selecció del qual es presenta en aquesta mostra amb l’objectiu social de realitzar una subhasta en benefici de Projecte Home Balears i amb la generosa col•laboració de Sotheby’s.


 

Invitació 917 KB

Obra gràfica a subhasta. Diari de Balears. F. Marí. 03/05/2011 174 KB

La Miró subastará casi 200 piezas para Projecte Home. L. Jurado. El Mundo. 03/05/2011 107 KB

Promoción de la obra gráfica. Asun Clar. El Mundo . 14/06/2011 110 KB