Fundació Miró


Edicions dels Tallers d'obra gràfica, 1995-2009Edicions dels Tallers d'obra gràfica, 1995-2009
Lloc: Espai Cúbic, Zero, corredor i hall
Dates: 29 juliol-26 setembre


Joan Miró donà a la ciutat de Palma els tallers en els quals havia treballat des de 1956 fins a la seva mort, l’any 1983, amb l’objectiu que es mantinguessin oberts i estimulassin l’esperit creatiu de futures generacions d’artistes.

El desig de Miró s’ha pogut fer realitat als tallers de Son Boter; any rere any s’hi han organitzat cursos de gravat, litografia, serigrafia, fotografia i impressions digitals; d’altra banda, s’hi han realitzat edicions amb artistes consagrats i amb joves artistes d’arreu del món.

Joan Miró va trobar al treball gràfic una nova via d’expressió que l’apassionà de tal manera que el va dur a convertir-se en un dels grans renovadors de la gràfica contemporània. Els tallers de la Fundació Pilar i Joan Miró, fidels a l’actitud transgressora i experimental del seu fundador, representen un impuls a la investigació de les propostes més agosarades i, alhora, un respecte a les tècniques tradicionals.

Com a demostració d’aquesta pràctica, presentam l’exposició “Edicions dels tallers gràfics de la Fundació Pilar i Joan Miró. 1995-2009”, una mostra que reflecteix les grans possibilitats creatives que ofereix el camp de la gràfica, tant les específiques de cada tècnica com les hibridacions entre modalitats i propostes que es fan possibles a la creació contemporània.

 

Vistes de l'exposició 243 KB