Fundació Miró


EDUCARE. Tallers educatius 2010Tallers Educatius 2010
Lloc: Espai Cúbic, Zero, corredor i hall
Dates: 8-25 juliol

MIRA’NS
Projecte educatiu dissenyat per Aina Bauzà i realitzat amb Gestió Sanitària de Mallorca (GESMA). Durant onze sessions hem desenvolupat un procés creatiu amb la identitat com a base d’investigació, amb les quatre UCR de Mallorca. Les peces sorgeixen d’una recerca individual: mirar-se primer per posteriorment mostrar-se al grup. Hem recollit objectes, imatges i documents que parlen de l’imaginari personal i col·lectiu, i que ens han permès generar debats i confrontacions amb artistes, a partir dels i de les quals hem construït col·lectivament aquesta pràctica artística.

ÀLBUM DE FAMÍLIA
És un cicle de tallers creat per Artwisters, adreçat a famílies amb infants amb diferents capacitats. Enguany hi ha participat l’associació Aspaprode. Durant sis sessions hem fet un viatge a través dels sentits, on les famílies hem compartit experiències partint de treballs vivencials, creatius i artístics. Vàrem fer performance, música, expressió corporal, creació artística... El treball va continuar a casa, amb l’elaboració d’aquests “Àlbums de família”que ara podeu contemplar.

EN JOAN PETIT QUAN... EXPLORA
Projecte dissenyat per l’equip educatiu de la Fundació Pilar i Joan Miró per a famílies amb infants d’entre 3 i 6 anys. Convertits en exploradors, investigàrem els diferents indrets de la Fundació, dibuixant animals, anotant idees, recollint material orgànic... per elaborar entre tots un mapa de la fauna del museu.

MONS CREATIUS D’HIVERN
Els vídeos són el resultat dels projectes educatius: En Joan Petit quan... pinta grafits i Pintant cinema, inclosos al programa familiar “Mons creatius”. Aquests tallers partien de l’exposició temporal “Miró-Portabella. Poètica i transgressió”.
En Joan Petit quan... pinta grafits, dissenyat per l’equip educatiu de la Fundació, estava destinat a famílies amb infants d’entre 3 i 6 anys. Hi descobrírem un Joan Miró grafiter i pintàrem un mural col•lectiu als vidres del hall de la Fundació.
Pintant cinema és un projecte dissenyat per l’Associació Barri-tv destinat a famílies amb al·lots de 7 a 12 anys. Hi vàrem aprendre com Joan Miró i Pere Portabella es feren amics pintant cinema i trencant fronteres entre el món audiovisual i la pintura.

METÀFORA DE DONES EN TELA
Exposició resultant del projecte educatiu ELS FILS D’ARIADNA, dissenyat per Cris Pink, amb una durada de 10 sessions, amb les usuàries del Centre de Dia per a Trastorns Alimentaris de Son Dureta.
Partint de l’art contemporani a traves d’artistes com Louise Bourgeoise, Annette Messager, Cindy Sherman i Ana Mendieta iniciàrem un itinerari simbòlic investigant sobre els nostres conflictes personals i plasmant les nostres experiències i els nostres sentiments en obres fetes amb fragments i sobrants tèxtils.